Обрадовић: Срећан сам због победе, свако је дао допринос

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић био је задовољан тријумфом против Валенсије у 15. колу Евролиге.
c
Фото: Tanjug / KK Crvena zvezda

Црвено-бели победили су вечерас шпански тим 76:73 и прекинули низ од пет узастопних пораза у Евролиги.

Срећан сам због начина који смо добили меч, како смо ротирали лопту. Свако је дао одређени допринос победи. Прво и основно, треба да се зна да играмо против најбољих могућих екипа. Они су у Топ 3 нападачка тима у Евролиги. Била нам је потребна добра одбрана, али као и све раније утакмице где смо имали контролу игре, сада смо имали добар напад, рекао је Обрадовић после меча.

Он је навео да његов тим има добар рад, добар скаутинг и да су падови нормални, те да не тражи никакав алиби.

Подсетио је Обрадовић и на проблем на позицији плејмејкера услед повреде Ленгстона Хола.

На папиру имамо Алексу Ускоковића који први пут игра Евролигу, док је Кори Волден ту принудно на ''плеју''. То су разлози где се вуче страх и кад поведемо, када треба да смо мирни. Баш због тога јер се поремети хемија која се стално мења. Све смо то у ходу морали да радимо. Добра вест је да О''Брајант изгледа све боље, види се да растемо, казао је.

Тренер Звезде је додао и да би све другачије изгледало уз публику.

Не треба да се тражи алиби, другачије би изгледало уз навијаче, чак и неке судијске одлуке… Да имамо навијаче и само самопоуздање и енергија коју они доносе тиму би била другачија. Дошао сам и размишљам о дану када ћу да будем и да заједно побеђујемо, закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести