Обрадовић: Стварамо хемију у екипи

КОПАОНИК: Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић рекао је да је на првом делу припрема на Копаонику акценат на базичној припреми и стварању хемије у екипи.
sasa obradovic
Фото: Youtube Printscreen

''Мислим да су сви једва дочекали да почне да се игра после паузе која је трајала неколико месеци. Треба бити паметан и добро осмислити наредни период у ком је ризик од повреда сигурно мало већи. Међутим, најважније је да смо се скупили и да смо почели са тренинзима, упознавањем и прављењем добре хемије. Први утисци су добри, играчи су дошли прилично спремни што је много важно. Први део користимо за базичне припреме у комбинацији са технички-тактичком припремом", рекао је Обрадовић за клупски сајт.

Акценат новог стручног штаба на челу са Обрадовићем, а кога чине још помоћници Миленко Богићевић, Богдан Караичић, Саша Косовић, кондициони тренер Душко Марковић и тим менаџер Небојша Илић, јесте здравље играча после несвакидашње паузе.

"Прва фаза ће бити сигурно умеренија него што је то иначе било. Мислим да треба да водимо рачуна о здрављу играча, врло смо дисциплиновани што се тиче мера и онога што прописује здравство. У овом хотелу понекад и није лако да се не сликате и одбијати некога, али смо прихватили то као један део мера које морамо да поштујемо. Што се самог тима тиче, понављам, дошли су играчи прилично мотивисани. Знају који су циљеви и која су очекивања и жељни су да се докажу’’, истакао је Обрадовић и додао:

"Осим базичних физичких припрема, које су јак предуслов за играње у континуитету, изузетно је важно да створимо хемију између играча, новајлија, чак и неких играча који се познају. Старији Звездини играчи треба да прихвате нове играче, а нови Американци морају са својим сународницима да се социјализују. Мислим да је избором добрих карактера, а то јесте сигурно, део посла урађен. Други део посла је пред нама, уз то да останемо здрави и то ће бити акценат у наредних 17 дана", закључио је Обрадовић

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести