Од четвртка до недеље завршни турнир Купа Радивоја Кораћа у Новом Саду

Завршни турнир Купа Радивоја Кораћа за кошаркаше почиње данас у Новом Саду и трајаће до недеље.
e
Фото: Dnevnik.rs

Утакмице ће се играти у малој и великој дворани Спенса, а публике због коронавируса неће бити. За трофеј ће се борити пет тимова из АБА лиге – прошлогодишњи освајач Партизан, Црвена звезда, Мега Сокербет, ФМП и Борац из Чачка, као и три екипе из Кошаркашке лиге Србије – Војводина, земунска Младост и Раднички из Крагујевца.

Главни фаворити за освајање трофеја, као и годинама раније, су Партизан и Црвена звезда. Из табора црно-белих најављују да иду на одбрану трофеја, а прва препрека ће им данас, од 19 часова, бити чачански Борац, који их је у овој сезони два пута победио.

- У оба наша меча су показали да им лопта иде фантастично, да имају одличне шутере, да знају шта хоће, а на нама је да спремимо одговор на то и да идемо корак по корак ка циљу. Ја идем да освојим Куп. Специфично је такмичење, играју се три утакмице у четири дана, ако се прође до финала. Екипа мора да размишља тако да идемо да освојимо трофеј, у Партизану не треба другачије  да се размишља - рекао је капитен Новица Величковић.

Са друге стране, највећи ривал Црвена звезда има много проблема са коронавирусом и на турнир долази ослабљена. Црвено-бели су пропустили последње две утакмице (одгођени сусрети са Жалгирисом и Крком), а неће моћи да рачунају на битне играче, попут Корија Волдена и Ленгстона Хола. Звезда данас на мегдан излази Радничком из Крагујевца.


Четвртак

Мега – Младост (15)

ФМП – Војводина       (17)

Партизан – Борац       (19)

Црвена звезда – Раднички (21)

Субота

Мега/Младост

– ФМП/Војводина       (18.30)

Партизан/Борац

– Црвена звезда/Раднички (21)

Недеља

Финале      (21)


Први пут у клупској историји Војводина ће играти завршницу Купа. Новосадски тим бележи сјајне резултате ове сезоне и налази се на другом месту Кошаркашке лиге Србије. Као неко ко први пут учествује у завршници овог такмичења, могао би да направи изненађење против ФМП-а, са којим се састаје данас од 17 часова.

- Ово је награда за све што смо радили ове сезоне. Историјски успех је већ направљен, али пробаћемо да продужимо ову бајку коју тренутно живимо. Очекује нас велики противник и фаворит у овом мечу, учесник АБА лиге. То је и наш циљ у наредне две године, да играмо регионалну лигу. Сада ћемо видети где смо и без било каквог притиска да покажемо колико вредимо и колико можемо – рекао је помоћни тренер Војводине Милош Исаков Ковачевић.

Још једна екипа која би могла да конкурише за трофеј је свакако Мега Сокербет. Игра веома добро ове сезоне у регионалној лиги и налази се на трећем месту са 12 победа и шест пораза. Мега  ће од 15 часова отворити турнир у сусрету са земуначком Младошћу.

С. Рудакијевић

Огњен Цветићанин уз кошаркаше Војводине

 Члан градског већа Новог Сада за спорт и омладину Огњен Цветићанин посетио је у среду, пред тренинг, кошаркаше Војводине, који данас играју четвртфинални меч Купа Радивоја Кораћа против ФМП-а. Пожелео им је срећу пред историјску утакмицу, подсетивши да је ово први пут да црвено – бели учествују на финалном турниру националног Купа.

-Желим да знате да је Нови Сад уз вас, поносан на ваше учешће на завршном турниру Купа. Град ће, иако то није лако у тренутним условима, учинити све да вам обезбеди логистику како бисте наставили са добрим резултатима. Оставите срце на терену и желим вам сву срећу како бисте данас савладали фаворизованог противника – рекао је Цветићанин.

        Д. Кн.  

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести