"ОДГОВОР" НАЈВЕЋЕМ РИВАЛУ Црвена звезда на плус 39

По угледу на највећег ривала.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Након што је “вечити ривал” демолирао Игокеу, чекао се одговор црвено-белих, који су у ову утакмицу ушли после болног пораза од Жалгириса, у контроверзној завршници. Изузетно мотивисани, изабраници Јоаниса Сферопулоса отворили су утакмицу на доминантан начин и из минута у минут само повећавали предност.

Тако је већ после уводног квартала Црвена звезда имала плус 19 и могло је да се наслути у ком правцу се креће дуел. Бриљирао је Стефан Лазаревић, како офанзивно, тако и дефанзивно и умао велику улогу у креирању такве предности. Јаго дос Сантос још једном је потврдио да се налази у маестралној форми, па је својим 11. поеном закључио други квартал, након чега је домаћи састав отишао на велики одмор са 53:22.

Права демонстрација силе против неугодног ривала, који је знао и да побеђује у Београду показатељ је колико су црвено-бели били фокусирани да у што бољем расположењу дочекају Куп Радивоја Кораћа. Када је Мајк Тоби погодио тројку за 73:32, било је јасно да су Задрани на путу да упишу један од најтежих пораза у регионалном шампионату, што су желели да избегну и серијом 12:0 донекле поправили утисак.

Такав празан ход у игри домаћих није пуно наштетио екипи, с обзиром на то да је клуб са Малог Калемегдана имао сигурну предност, коју је до краја утакмице уз мање осцилације успео да задржи.

В. М. П.

Црвена звезда – Задар 93:54 (31:12, 22:10, 20:18, 20:14)

БЕОГРАД: “Штарк арена”, гледалаца: 4.000, судије: Хордов, Недовић, Милојевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Смарт 15, Лазаревић 10, Ханга 5, Давидовац 8, Митровић 10, Тоби 2, Боломбој 11, Илић 3, Недовић 8, Гиедраитис 6, Гилеспи 2, Дос Сантос 13 (6ас).

ЗАДАР: Дејвис јуниор 6, Кларица 2, Вујачић, Жганец 3, Мазалин 11, Лакић 5, Мекић 1, Јамбровић 5, Дрежњак 5, Грбић, Божић 16, Рамљак.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести