Партизан бољи од Цибоне за четврти тријумф у АБА лиги

ЗАГРЕБ: Кошаркаши Партизана победили су вечерас Цибону 79:61 у Загребу у четвртом колу регионалне АБА лиге.
1
Фото: Tanjug/Craig Lašig

После ове рунде, црно-бели су остали једина непоражена екипа у досадашњем делу такмичења, док је Цибона уписала први пораз.

У веома занимљивом дуелу, домаћи тим боље је отворио меч, повео 4:0, али је након тога уследила серија Партизана од 18:0.

Деловало је да ће ово екипа Жељка Обрадовића имати рутински задатак, али је Цибона до полувремена свела двоцифрен заостатак на минис четири, а у другом полувремену пришла је на поен заостатка.

Тада су црно-бели шутем за три поена решили меч и на крају славили са 18 разлика.

Најбољу ролу у победничком тиму имао је Зек Ледеј са 24 поена и шест асистенција, док су по 10 убацили Раде Загорац и Кевин Пантер.

У екипи Цибоне истакао се Роко Пркачин са дабл-дабл учинком од 14 кошева и 10 скокова.


Навијачи Цибоне наградили аплаузима играче Партизана

Кошаркаши Цибоне и Партизана приредили су љубитељима кошарке сјајну кошаркашку представу, у којој су црно-бели на крају славили са 61:79.

Иако то крајњи резултат можда не говори, утакимицу је обележила велика борба у којој је екипа Жељка Обрадовића тек у последњих пет минута сломила отпор великог ривала и тако задржала максималан учинак после четири одиграна кола.

Иако је њихов тим претрпео нови пораз од црно-белих, које у властитој дворани нису победили већ седму годину за редом, навијачи Цибоне су на крају показали респект према великом противнику испративши га са терена аплаузима, пренео је Блиц.

У моментима када су се кошаркаши београдског тима окупили на центру дворане, са трибина се проломио аплауз, којим су награђени за изванредну партију и спортско понашање.

Тако је на најлепши могући начин завршен још један кошаркашки класик, који је, може се рећи, у потпуности испунио очекивања.


Обрадовић: Победа која даје самопоуздање

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је да је тријумф против Цибоне важан за самопуздање његове екипе.

"Победа која пре свега даје самопоуздање због тога што наредне седмице почиње Еврокуп. Играмо прву утакмицу у Немачкој и надам се да ћемо из утакмице у утакмицу изгледати све боље и да ће играчи који у овом тренутку немају неку велику минутажу схватити да морају да помогну тиму, јер почиње оно што је веома битно, а то су две утакмице у току седмице, тако да сваки играч мора да зна да ће бити веома битан и важан за екипу", рекао је Обрадовић на конференцији после меча.

Тренер црно-белих похвално је говорио о вечерашњем ривалу.

"Као што знате имали смо два тима која су до овог тренутка била непоражена. Имали смо једно веома лепо искуство да играмо са Цибоном на турниру у Опатији. Пробали смо да анализирамо ту утакмицу, али и све остале које је Цибона до овог тренутка играла. Знали смо да је то тим који од првог до последњег минута игра на највишем могућем нивоу и да игра агресивну кошарку. Тако су играли и данас без обзира на то што смо ми у појединим тренуцима имали вођство од 12 до 14 разлике", рекао је Обрадовић.

Нису се предавали, успевали су да се враћају у меч и ја им заиста честитам на томе и на свему што су до сада урадили у досадашњем току првенства. Млада екипа са тренером који ради одличан посаод", Додао је Обрадовић и осврнуо се и на игру своје екипе.

"Што се нас тиче имамо тренутке када играмо заиста веома добро и веома паметно, али тако имамо и тренутке када доносимо веома лоше одлуке. Сваки пут када се тако нешто деси то је наравно заслуга и противничке екипе и њихове агресивности, али оно на чему ћемо морати да инсистирамо је управо то. Да доносимо праве одлуке, али кошарка је таква игра да некада погађаш, а некада машиш. Треба лопта да буде у рукама код оних од којих очекујемо да у том тренутку буду најважији на терену", истакао је тренер Партизана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести