Партизан изгубио у Подгорици, Топ 4 предалеко

Кошаркашки дерби АБА лиге у хали "Морача" у борби за "Топ 4" припао је подгоричкој Будућности која је савладала Партизан резултатом 80:72, јавио је портал Србија данас.
p
Фото: Youtube Printscreen

Три четвртине се играло готово кош за кош, ниједна екипа није успела да оствари значајнију предност. Све до последње четвртине када је експлодирао и до тада одлични бек Подгоричана Никола Ивановић и за само минут убацио осам поена. Ивановић је био и најефикаснији и најбољи играч меча (25 погодака, три асистенције и два скока за укупан индек од 29).

Периодичне одличне роле Уроша Трифуновића (9 поена), Маркуса Пејџа (9), Ерика Мике (11 поена, најбоља партија у АБА лиги досад) и новајлије Џошуе Перкинса (10), нису биле довољне да се направи изненађење на тешком гостовању за црно-беле у тешкој ситуацији у којој су тренутно у АБА лиги. Због овог пораза пласман Партизана у "Топ 4" био би огроман подухват.

Поени и енергија Огњена Јарамаза који је читав меч преседео на клупи због повреде су очигледно недостајали Београђанима. Коди Милер-Мекинтајер (7), Раде Загорац (14 поена, али готово сви пред крај, када је Будућност већ преломила) и Немања Дангубић (3) имали су још један блед меч, а њима су се придружили и вечерас готово невидљиви Рашон Томас (4) и Вилијам Мозли (3).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести