ПАРТИЗАН ПОКЛЕКАО У ОАКИ Доужер бриљирао

Пораз кошаркаша Партизана од Панатинаикоса.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Уводни минути протекли су у нешто тврђој игри са обе стране, што се можда није очекивало, с обзиром на то да је реч о две изузетно нападачки оријентисане екипе. Доужер био је одличан и најзаслужнији за добар почетак Партизана, који је Панатинаикос неутралисао тројком Хернангомеза крајем првог квартала, за вођство “зелених” од 18:16.

Држао се одично српски тим и у наставку. Проиграо је Данило Анђушић, офанзивни скок је такође допринео томе, све док црно-бели нису изгубили две лопте заредом и из та два поседа примили шест поена. Обрадовићева екипа је у раној фази испунила бонус, што је Панатинаикос зналачки користио и на тај начин одржавао вођство. Тако је било све до саме завршнице полувремена, када се пробудио и Нанели и првим поенима приближио своју екипу на минус два.

И у трећем делу игре ривали су задавали ударце један другом у континуитету, па се у последњих 10 минута ушло са нерешеним резултатом, који је гарантовао још занимљивију завршницу. Ње ипак није било, пошто су "зелени" рутински привели меч крају и сломили Партизан који је ипак остао без енергије.

Панатинаикос – Партизан 84:71 (18:16, 24:24, 16:18, 26:13)

АТИНА: ОАКА арена, гледалаца: 15.000, судије: Гарсија, Могулкоч, Боуберт.

ПАНАТИНАИКОС: Калаицакис, Мораитис, Слукас 10, Самонтруров, Папапетру, Грент 3, Нан 21, Лесор 14 (9ск), Адетокумпо 6, Григонис 10, Хернангомез 3, Митоглу 16.

ПАРТИЗАН: Смит 6, Ледеј 4, Копривица 6, Смаилагић 11, Јарамаз, Нанели 13, Трифуновић 2, Анђушић 5, Доужер 16 (7ск, 8ас, 6ук), Понитка, Камински, Кабокло 8.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести