Партизан после драме и продужетка победио Звезду и освојио Куп

Кошаркаши Партизана освојили су Куп Радивоја Кораћа победом после продужетка над Црвеном звездом – 85:84.
partizan
Фото: Dnevnik.rs

Изабраници Андрее Тринкијерија успели су и да трећу годину заредом да савладају црвено-беле у финалу Купа.

Звезда је имала све у својим рукама у завршници, али је испустила шест поена предности у последњих 40 секунди и ушло се у продужетак.

Херој црно-белих у тим тренуцима био је Маркус Пејџ који је постигао свих осам поена за екипу.

После тога се ушло у додатних пет минута у којима је Партизан успео да буде бољи и дошао је до трофеја. Звезда је имала напад за победу, али је Лорензо Браун промашио и на две секунде до краја лопта је припала црно-белима.

Кошаркаши Партизана нешто боље су отворили утакмицу. Расположен је био Јарамаз и после неколико минута црно-бели су имали пет поена предности (6:11).

Црвено-бели су успели да смање заостатак, али у завршници четвртине попуштају и Партизан на паузу одлази са +6 – 13:19.

Екипа Андрее Тринкијерија наставила је са бољом игром и Драган Шакота је после три минута друге деонице морао да затражи тајм-аут (15:23).

Кратак предах и пар савета су уродила плодом. Разиграо се Лорензо Браун и предност Партизана смањена је на само поен (26:27).

Гледали смо тврду утакмицу, било је доста нервозе на обе стране и због тога смо остали ускраћени за лепе потезе.

До краја полувремена играло се кош за кош и Партизан на петнаестоминутну паузу одлази са три поена предности – 31:34.

У наставку меча гледали смо још већу борбу. Играло се кош за кош, нико није успео да направи већу предност и у последњу четвртину ушло се са резултатом 52:49 за Партизан.

Звезда је у последњој четвртини успела да преузме контролу и чинило се да ће преломити меч, поготово после тројке Дејана Давидовца на 35 секунди до краја (76:70). Ипак, нестварни Пејџ је успео да уведе меч у продужетак, а трагичар је био Пантер који је изгубио лопту на седам секунди до краја.

У додатних пет минута кључну улогу у тријумфу црно-белих играо је Јарамаз. Бек Партизана је постигао осам поена заредом за 85:80. Ипак, Звезда се вратила и имала је напад за победу.

Браун је желео да реши утакмицу, ишао је на продор, али је лоше набацио лопту на таблу и ту је утакмица била практично готова. На две секунде до краја Трифуновић је промашио оба бацања и за остали период црвено-бели нису успели да погоде.

Црвена звезда – Партизан 84:85 (13:19, 18:15, 18:18, 29:26, 6:7)

НИШ: Дворана Чаир, судије: Јовчић, Белошевић, Николић

Звезда: Пантер 12, Браун 17, Давидовац 16, Лазић 0, Берон 8, Добрић, Гист 11, Јагодић-Куриџа 4, Џенкинс 5, Симанић, Оџо 0, Штимац 11п+10ск.

Партизан: Волден 9, Загорац 11, Пејџ 21, Мекаду 0, Стефановић, Јарамаз 19, Величковић 9, Бирчевић 4, Јанковић 6, Томас 2, Трифуновић 2, Мозли 2.

(B92)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести