Партизан после неизвесне завршнице бољи од Уникса

БЕОГРАД:Кошаркаши Партизана победили су вечерас Уникс 89:86 у 8. колу Еврокупа у хали "Ранко Жеравица".
kk partizan, tanjug
Фото: Tanjug/D.Nikolić, ilustracija

Црно-бели су после узбудљиве завршнице успели да забележе трећи тријумф, док је тренер Филиповски остварио прву победу у ЕК од доласка у Хумску.Одличну ролу у победничком тиму имао је Маркус Пејџ са 25 поена, који је убацио осам тројки из 10 покушаја.

Коди Милер-Мекинтајер помогао је са 15 поена, Раде Загорац имао је учинак од 14 кошева и седам скокова.У екипи Уникса најбољи је био Ајзеа Кенан са 19 поена, док је Џон Браун убацио три мање.

После неизвесног првог полувремена, у ком су обе екипе играле на високом нивоу, црно-бели су на велику паузу успели да оду са минималном предношћу (40:39).У истом ритму почело је и друго полувреме, играло се поен за поен.

До осетније предности први су стигли изабраници Саше Филиповског, који су тројкама Загорца и Величковића надокнадили минус два и повели са 54:50.

У финишу деонице Пејџ и Гордић су погодили са линије 6.75 за Партизанових осам поена вишка, али су Кенан и Браун серијом 6-0 смањили Униксов заостатак на три поена пред последњих 10 минута.

Шутерско надметање настављено је и у одлучујућем периоду, егал је виђен све до последњих 120 секунди.

Пејџ је још једном потврдио да је ово његово вече, везавши две тројке у одлучујућим тренуцима, а на прави начин испратили су Томас и Милер-Мекинтајер, што је било довољно да црно-бели остваре тријумф.

Партизан у четвртак против Хувентуда игра заостали меч шесте рунде ЕК.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести