Партизан представио новог тренера: Шћепановић обећао крв, сузе и зној

Кошаркашки клуб Партизан јуче је представио новог тренера Владу Шћепановића који је потписао уговор на две године и у свом првом обраћању јавности цитирао је британског ратног премијера, али и српског писца да се представи.
scepanovic
Фото: Printscreen/ BC Partizan TV

Поед Шћепановића у новом стручном штабу и даље биће професор Владимир Копривица, вероватно и највећи стручњак за физичку спрему на овим просторима. У стручном штабу ће поново бити Александар Матовић, а враћа се и Дејан „Џоли” Мијатовић.

- Остварила се једна од мојих највећих животних жеља. Велика част и задовољство и стварно велика обавеза. Ја могу да кажем ону чувену черчиловску, да обећам крв, сузе и зној. У спорту је незахвално прогнозирати, али зна се ко је и шта је Партизан и зна се где Партизан треба да буде. На позицији сам где су била многа велика имена, то је неописива част. Хвала управи што ми је дала могућност ту да дођем. Многи тренери сањају о овој позицији, али немају ту привилегију -  рекао је Шћепановић. - Велика су очекивања од ове сезоне и са моје стране, и клуба, и људи који воле клуб. Оно што увек волим да кажем, што је велика истина и што је рекао велики писац Меша Селимовић: „Ми смо оно шта радимо, а не шта мислимо и причамо“.


Председник Остоја Мијаиловић: Нисмо имали дилему 

Председник црно-белих Остоја Мијаиловић рекао је да клуб ни у једном тренутку није имао дилему када је тренер у питању и обећао је пуну подршку.

- Када је пре нешто више од 10 дана господин Тринкијери донео одлуку да више неће бити тренер, она нас је на неки начин окренула ко ће бити. Од 2018. када је дошао овај стручни штаб, ту су били Шћеп и остали, сви смо будно посматрали њихов рад и од почетка сам имао осећај да ће једног дана бити тренер Партизана -  рекао је Мијаиловић. - Нисмо много ни тражили, ни трагали, било је много понуда од менаџера, али од дана када смо остали без првог тренера, сви у клубу смо желели само њега. Имаће пуну подршку од мене као председника клуба и од свих структура у клубу. Било је време да Партизан добије тренера који је чистокрвни партизановац.


Питање је да ли ће се мењати концепција игре Партизана следеће сезоне.

- Велики део екипе на окупу и ту нисте у могућности да драстично мењате било шта, поготово када стил и филозофија праве резултате, онда треба да остану и даље на снази. У сваком случају, нисам човек који копира друге, и као играч и тренер имам своје погледе на кошарку и спорт, своју филозофију. Наравно у складу са квалитетима играча које имамо, правиће се игра Партизана. У сваком случају биће једна врста филозофије коју ће сви волети да гледају - рекао је Шћепановић - Партизан је велики клуб и увек је правио велике резултате и амбиције су увек највеће. У свим такмичењима у којима будемо наступали ћемо да дамо све од себе, а за шта ће то бити довољно, то ћемо видети на крају. Али, Партизан увек има амбицију да иде на победе.

Као играч Шћепановић је радио са врхунским тренерима, а занат је у минулој сезони учио од Тринкијерија.

- Имао сам велику привилегију да радим са самом тренерском елитом, од Дулета Вујошевића у Партизану, преко Жељка Обрадовића у Панатинаикосу и у репрезентацији са ‘Каријем’ Пешићем, сада са Тринкијеријем, надам се да неће замерити кога сам заборавио, али свако зна каква је то привилегија. Свако од њих има неки свој начин гледања на спорт, кошарку, своју филозофију и сви су ми много помогли да формирам своје погледе на саму игру - одговорио је Шћепановић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести