Пешић: Чека нас неизвесна утакмица у Белгији

МОНС: Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић изјавио је да нашу селекцију сутра у гостима против Белгије очекује врло неизвесна утакмица.
Svetislav Pesic/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Светислав Пешић

"Белгија је екипа која игра дуго заједно, врло дисциплиновано и добро организовано. Имају већи број играча са великим искуством, који играју у Израелу, Грчкој, Шпанији и који знају да играју", рекао је Пешић уочи друге утакмице у квалификацијама за Светско првенство.

"Победа у првом колу је била добра за наш тим који нема то искуство као Белгија, али мислим да имамо већи потенцијал. Наравно, тај потенцијал и таленат треба показати", казао је Пешић.

"Смаилагић неће моћи да игра због повреде, због тога смо реаговали и прикључили Петрушева. Видећемо колико ћемо моћи да на њега рачунамо, јер је практично дошао синоћ, данас ће тренирати са екипом. Нјега смо позвали не само због ове утакмице која је изузетно важна, него јер је он један од играча на које морамо у будућности да рачунамо“, поручио је Пешић, а пренео сајт КС С.

Центар Душан Ристић истакао је да је Белгија добра и дисциплинована екипа.

"Показали су да играју веома добру и организовану кошарку на утакмици против Словачке. Ми ћемо бити максимално спремни за тај дуел, очекујемо да ћемо показати напредак у односу на утакмицу против Летоније и наравно победу”, истакао је Ристић.

Утакмица између Белгије и Србије игра се сутра у Монсу од 15.30 сати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести