Пешић одредио списак од 24 играча за мечеве са Грчком и Великом Британијом

БЕОГРАД: Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић саопштио је данас списак од 24 играча за предстојеће мечеве против Грчке и Велике Британије у квалификацијама за Светско првенство.
1
Фото: ФОТО ТАН‌ЈУГ/ ВЛАДИМИР ШПОРЧИЋ /бс

Србија ће у петак, 24. фебруара играти против Грчке у Атини, а три дана касније дочекаће Велику Британију у Београду.

На списку се налазе: Данило Анђушић, Алекса Аврамовић, Душан Беслаћ, Немања Дангубић, Дејан Давидовац, Огњен Добрић, Никола Ђуришић, Марко Јагодић Куриџа, Огњен Јарамаз, Марко Јеремић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Душан Милетић, Никола Милутинов, Лука Митровић, Немања Недовић, Марко Пецарски, Филип Петрушев, Алекса Раданов, Душан Ристић, Бориша Симанић, Урош Трифуновић и Алекса Ускоковић.

У саопштењу КСС, се наводи да ће окупљање репрезентације Србије почети након завршних турнира националних куп такмичења широм Европе.

Прво место на табели групе И последњег круга квалификација за СП држи Летонија са 15 бодова. Грчка и Србија имају по 13, а Турска и Белгија по 11. Велика Британија је последња са девет бодова.

Пласман на СП избориће три најбоље пласиране селекције из сваке групе. Летонија и Грчка су два кола пре краја квалификација избориле пласман на Мундобаскет, док је Србији бити потребна макар једна победа у наредна два меча за пролаз на СП.

СП ће бити одржано у Индонезији, Филипинима и Јапану од 25. августа до 10. септембра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести