Пешић после Литваније: Ја био емотиван? ЈА САМ УВЕК ЕМОТИВАН!

Кошаркашка репрезентација Србије остварила је пласман у полуфинале Мундобаскета, након што је победила Литванију убедљивим резултатом 87:68!
1
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

После утакмице, на конференцији за медије, новинарима се обратио селектор Србије, Светислав Пешић.

- Велика победа, важна победа. Утакмица против једног сјајног тима, одиграли су сјајан турнир. Било је тешко припремити утакмицу. Пронаћи енергију, концентрацију, дефанзиву какву смо играли вечерас. Ако играте у Евролиги имате два или три дана за регенерацију, али кад играте свака два дана то је јако тешко. Али са додатном мотивацијом смо успели - рекао је Пешић на почетку свог излагања и потом додао:

- Наш мото је од првог дана „сви за једног, један за све”. Ако анализирате ко је тим прво морате да видите како овај тим игра у одбрани. Ако гледате одбрану, ту је било све. Пресинг, сјајна одбрана унутра на Валанчијунасу, стопирање шута за три. Било је битно контролисати и офанзивни скок против најбољег скакачког тима првенства.

Говорио је Пешић и о тешким тренуцима.

- Сутра ћемо имати слободан дан. Од старта дана ћемо имати један дан опоравка. То је веома важно за нас. Имали смо много проблема на овом турниру за играчима и све ово што се десило са Симанићем. Морали смо да пређемо кроз све те ситуације.

Поново је селектор „Орлова” причао о томе колики допринос имају кошаркаши са клупе.

- Једноставно је причати о кошарци. Сви смо победили и сви хоће да знају зашто смо добили. Ритам утакмице је веома важан. Европска утакмица је скроз другачија. Игра тече и најважније је пронаћи начин да промените ритам утакмице. Није само у погађању тројки. Када говоримо о ФИБА утакмицама важно је пронаћи ритам, игру споља и унутра. Некад пута нам то успе, некад не прође. Вечерас смо променили ритам, рецимо Аврамовић је био кључан за ту улогу. Резервни играчи су ушли и донели више енергије него стартери. У таквим ситуацијама тренер мора да буде срећан. Чим су ушли видели смо њихов утицај против сјајне екипе.

Осврнуо се Пешић на емотиван тренутак по завршетку меча...

- Ја био емотиван? Ја сам увек емотиван. Како бих могао да функционишем? Наравно да сам емотиван, долазим са простора где... То нам је имиџ на неки начин. Ја више славим начин како смо дошли и како играчи показују реакцију. То је циљ сваког тренера и ако то постигне... Знате како треба то сад поновити. То је изазов за све нас.

(Kurir sport)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести