Пешић позвао Николу Шарановића у репрезентацију Србије

БЕОГРАД: Селектор Србије Светислав Пешић позвао је кошаркаша ФМП-а Николу Шарановића за мечеве против Грчке и Велике Британије у квалификацијама за Светско првенство, саопштио је клуб из Железника.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Шарановић (19) је стигао у ФМП 2021. године из Црвене звезде. Он је ове сезоне у АБА лиги на 19 мечева просечно постизао 5,8 поена по утакмици.

"ФМП је, подсећамо, у врху табеле АБА лиге, што је посебно достигнуће ако имамо у виду младост стручног штаба и да практично окосницу тима чине млади играчи са значајном минутажом. Шарановић је свакако један од њих, а Клуб је поносан што се његово име поново везује и за сениорску репрезентацију Србије. У протекле три деценије ФМП је кроз своју школу кошарке, а после и сениорски погон дао много играча Србији који су са 'Орловима' освајали медаље како у млађим категоријама, тако и у сениорском тиму", саопштио је ФМП.

Србија ће у петак гостовати селекцији Грчке, а три дана касније дочекаће Велику Британију у Београду. Нашој селекцији је у наредна два меча неопходна једна победа за сигуран пласман на СП, које ће у августу и септембру бити одржано у Јапану, Филипинима и Индонезији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести