ПЛС: Кошаркашице Војводине поражене од Партизана

БЕОГРАД: Кошаркашице Војводине поражене су од Партизана у последњем колу Прве лиге Србије, након што су црно-беле у четвртој четвртини преокренуле двоцифрен заостатак.
kosarka
Фото: freeimages.com

Као што је то био случај и у неким претходним сусретима Новосађанки, и овај је отворен врло тврдо. После првих десет минута резултат је био нерешен, а екипе су комбиновано постигле 24 поена. То говори о доброј одбрани, али и о неефикасном нападу обе екипе.

Ситуација се тек за нијансу поправила у наставку, када су црвено-беле на погон Шареке Мекнил дошле до неких лакших поена и повеле седам разлике. Тако се Војводина увела у добар ритам, са истом игром наставила и у другом полувремену. Показатељ да су се црвено-беле опустиле и заиграле слободније био је 26 постигнутих поена трећем кварталу.

Захваљујући томе, Јовановићев тим је дошао до двоцифреног вођства, пред улазак у последњих 10 минута. Међутим, ствари су се закомпликовале на крају. Попустиле су у одбрани кошаркашице Војводине и дозволиле ривалкама да смање на само минус два.

Ту се црно-беле нису зауставиле, већ су у завршници дошле и до вођства, а затим и славиле у драми. Без обзира на неуспех, Новосађанке ће у плеј-оф са четврте позиције.

В. М. П.

Партизан – Војводина 74:72 (12:12, 13:19, 22:26, 27:15)

БЕОГРАД: Хала спортова „Ранко Жеравица“, гледалаца: 300, судије: Крстић (Алексинац), Петронијевић (Крагујевац), Милићевић (Крушевац).

ПАРТИЗАН: Мишкић 5, Боричић 20, Марјановић 6, Давинић 16, Кнежевић 9, Веселиновић, Радојчин, Динчић 5, Опачић, Ћаћић, Ћулибрк 11, Лукић 2.

ВОЈВОДИНА: Мекнил 20, Радуловић, Јаковљевић 12, Јанковић 2, Селаковић 9, Живковић 3, Марјановић 4, Стојић 10, Томпсон 12, Керлета.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести