ПЛСК: Воша фаворит у градском дербију

Кошаркашице Војводине 021, у хали у Петроварадину, дочекују градског ривала Новосадску ЖКА, у петог кола Прве лиге Србије. Воша до сада има три победе и пораз, а  ЖКА све поразе.
 Jovana Adamović (14) u akciji  Foto: S. Šušnjević
Фото: Јована Адамовић (14) у акцији  Фото: С. Шушњевић

- ЖКА је добра екипа, коју води одличан тренер, бивша врхунска играчица Весна Џувер. Њихов тренутни положај на табели није реалан, јер су играли са три непоражене екипе у досадашњем делу првенства. Биће силно мотивисане, тако да очекујем тешку утакмицу. Ми смо прилично уморни од меча ВАБА лиге са Партизаном, али нам неће недостајати мотива. Надамо се победи – рекао је тренер Војводине 021 Александар Јовановић.

ЖКА иза себе има веома тешке утакмице против екипа из горњег дела табеле, а следи јој   један јак ривал.

- Распоред нам није ишао на руку, али на то нисмо могли да утичемо. Улога фаворита у градском окршају  је на страни Војводине, с тим што смо ми намерни да одиграмо снажно и борбено – поручила је тренер ЖКА Весна Џувер.

Капитенка Војводине 021 Јована Адамовић очекује добру утакмицу.

- То што ЖКА  има четири пораза не значи да су слаби, биће много мотивисане да нас савладају. Што се нас тиче, желимо да наставимо низ победа испремно улазимо у локални дерби. Надам се најбољем исходу – рекла је Адамовићева. Дуња Гверо је најбољи поентер у ЖКА и међу најбољима у лиги.

- Војводина је квалитетна екипа, има доста добрих поје­динаца и добру високу линију. Показале смо, међутим, да можемо да се носимо са водећим екипама,имамо добру енергију и жељу за победом – поручила  је Гверо.

У претходном сусрету ова два тима Војводина (тада само 021) је убедљиво славила - 100:65, па  ЖКА има прилику за реванш.

        С. Рудакијевић

 

ДАНАС

АБА лига

ЛАКТАШИ: Игокеа – Приморска (17), ПОДГОРИЦА: Будућност – Борац (19), БЕО­ГРАД: ФМП – Партизан (21).

Кошаркашка лига Србије

БЕОГРАД: Београд – Колубара (14.45), Динамик – Вр­шац (17), УЖИЦЕ: Слобода – Златибор (19), АЛЕКСИНАЦ: Напредак – Тамиш (19), ВА­ЉЕ­ВО: Металац – Дунав (19.30).

Друга лига – група север

БЕОГРАД: Слодес – Стар (14), Раднички – Врбас (19), ЗЕМУН: Борац – Беовук (14).

Прва лига (ж)

БЕОГРАД: Арт баскет – Црвена звезда (12), Радивој Кораћ – Раднички (17), ПЕТРО­ВАРАДИН: Војводина 021 – Новосадска ЖКА (18), НИШ: Студент – Дуга (18.30).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести