Победа кошаркаша Звезде у Железнику за рекордну 22. титулу

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде освојили су рекордну 22. титулу шампиона ддржаве, пошто су вечерас у другој утакмици финала Суперлиге Србије савладали ФМП у Железнику 71:59.
kosarka
Фото: Tanjug / T.Valič, arhiva

Уједно, црвено-бели су комплетирали триплу круну пошто су претходно освојили Куп Радивоја Кораћа и АБА лигу.

Црвено-беле је до победе предводио Никола Ивановић са 21 поеном, Никола Калинић убацио је 12, Огњен Кузмић девет, а Стефан Марковић осам поена.

Код домаћина Марко Радоњић био је најефикаснији са 14 поена.


Никола Ивановић МВП финала Суперлиге

Кошаркаш Црвене звезде Никола Ивановић проглашен је за најкориснијег (МВП) играча финала Суперлиге Србије.

Плејмејкер црбвено-белих у вечерашњем мечу против ФМП-а у Железнику био је најзаслужинији за победу са 21 поеном, а у првом емчу убацио је 13 поена.

Црногорски репрезентативац је прву сезону у Звезди, након што је прошлог лета стигао из Будућности, крунисао са три трофеја и МВП наградом.


Радоњић: Тешка и захтевна сезона, моја жеља није спорна

Изузетно тешка и захтевна сезона завршена је трећим трофејом. Од првог дана имали смо проблема са повредама, ни сада нисмо били комплетни. Трудили смо се да будемо конкурентни, свесни свих изазова, рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић после освајања титуле шампиона Србије.

Звезда је у другом мечу финала Суперлиге савладала ФМП у Железнику (71:59) и комплетирала триплу круну.

"Честитао бих свима на огромним напорима целе сезоне, председнику Небојши Човићу, свим члановима управе, стручном штабу и наравно - главним протагонистима, играчима", изјавио је Радоњић на конференцији за медије.

Његов уговор са Звездом је истекао, а како је навео, његова жеља није спорна.

"Сада идемо мало да славимо, па ћемо наредних дана да видимо. Звезду чека тешка следећа сезона, није лако понављати ствари. Озбиљан задатак је испред Звезде да се опет уђе у борбу и да се понове овакви успеси", поручио је Радоњић.

Митровић: Ставили смо тачку на још једну успешну сезону

Циљеви који су зацртани у августу када смо се окупили су остварени, одиграли смо "70 и кусур" утакмица и сада смо ставили тачку на још једну успешну сезону, изјавио је кошаркаш Црвене звезде Лука Митровић после победе против ФМП-а у Железнику (71:59) и освајања рекордне 22. титуле шампиона државе.

"Честитао бих саиграчима на професионалном односу у плеј-офу Суперлиге, без обзира ко је био противник ипак је ово звање шампиона и са задовољством смо подигли овај трофеј. Прва и друга утакмица биле су различите, ФМП је оправдао квалитет вечерас, одиграли су борбено, ратнички и одајем им признање на свему што су урадили ове сезоне", рекао је Митровић Тањугу и додао да је, без лажне скромности, задовољан и својим партијама.

Такође, захвалкио се навијачима на подршци.

"Били су сјајни целе сезоне, а ми смо им се одужили трофејима што је највредније", поручио је МИтровић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести