Победа наше кошаркашице води на Евробаскет

Након победе над репрезентацијом Литваније, кошаркашице Србије, данас од 16 часова, играју другу утакмицу другог „прозора“ квалификација за Европско првенство против домаћина Турске.
Sonja Vasić blistala na utakmici sa Litvanijom Foto: FIBA
Фото: Соња Васић блистала на утакмици са Литванијом Фото: ФИБА

Уколико наше девојке тријумфују обезбедиће директан пласман на Евробаскет 2021.

– То ће бити много тежа и компликованија утакмица него против Литваније, која је била тешка сама по себи. Игра се, ипак, у Турској, без обзира што неће бити публике. Ми смо их једва савладале у Београду. Очекујем да моје кошаркашице још једном покажу добро познати карактер. Ми смо тим који је навикао на незгодне, тешке утакмице и морамо да одиграмо много боље него против Литваније да бисмо победиле. С обзиром на то да Албанија није ту, Турска се спрема само за утакмицу против нас. Стварно желе да нам врате за пораз у Београду и то и најављују. Одлучиће већа жеља, дефинитивно. Добро се знамо, даћемо све од себе да победимо – рекла је селекторка Марина Маљковић.

Сличног размишљања је и једна од наших најбољих играчица Соња Васић.

– Дефинитивно ће бити много теже него против Литваније. Нећемо имати тај луксуз да дозвољавамо себи  много грешака. Туркиње су много агресивније и далеко ће боље реаговати када ми поставимо агресивну игру. Простор за грешке и опуштање које смо имали против Литваније сада нећемо имати. Улог је огроман, а то је директан пласман на Европско првенство и зато ћемо све морати да будемо сто посто спремне и сконцентрисане – поручила  је Соња Васић.

Србија води у групи Е са скором 3-0, после тријумфа против Турске у Београду 59:56,  Албаније у Драчу 139:34 и Литваније у Истанбулу 82:71. До краја квалификације, почетком фебруара, Србија треба да игра још против Албаније и Литваније. Пласман на Европско првенство оствариће победници група, као и пет најбољих другопласираних тимова.

Утакмица Турска Србија почиње данас у 16 часова, уз ТВ пренос на РТС .

        С. Ру.

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести