ПОБЕДОМ ЛИМАНА ОТВОРЕН ТУРНИР У БАСКЕТУ „НОВИ САД ULTRA CHALLENGER“

Победом Лимана над Букурештом са 21:18 отворен је „НОВИ САД ULTRA CHALLENGER“, турнир у баскету 3 на 3, који још данас окупља најбоље баскеташе света на платоу Спенса.
њ
Фото: Дневник (В. Фифа)

Ни врео и топао дан није могао да спречи новосадске баскеташе у намери да пред својом публиком турнир отворе на најбољи начин. У томе су се највише истакли Стефан Којић и Михаило Васић, пошто су обојица постигла по осам поена.

Занимљиво, Лиманци су погодили само једну тројку, што довољно говори и о начину на који играју. Далеко од тога да су се Румуни предавали. То није био случај, иако су били у заостатку цео меч. На крају је Којић везао три поена и донео победу својој екипи, пред не баш малобројном новосадском публиком. Очекивало се да би због тропских температура одзив могао да буде и мањи у сусрету који отвара турнир, али није било тако. Тиме су Новосађани показали колико воле спорт, колико воле баскет.

Спектакуларан баскет тек се очекује, пошто је данас на програму завршница турнира. Новосађани ће од 18.30, па до 22.30, када почиње финална утакмица, имати прилику да погледају нокаут фазу „НОВИ САД ULTRA CHALLENGERA“ и да испрате расплет овог догађаја, који је обележио баскеташку годину у Новом Саду.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести