Почео баскеташки спектакл у Новом Саду (фото)

Баскеташки спектакл какав Србија није имала, данас је почео у Новом Саду, и то у самом центру града, на Тргу слободе.
Basket u Novom Sadu/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић

Интернационални турнир у баскету (Нови Сад Ултра челенџер), у организацији ФИБА и клубова Нови Сад и Лиман, један је од најјачих на свету (учествује пет екипа из Топ 10 и исто толико од 11. до 20. места), а да је град у коме станују светски прваци у овом спорту погодно тло показало се већ првог дана када су трибине (600 места) биле премале да приме заинтересоване поклонике магичне игре три на три, који су желели да уживају у мајсторијама врхунских екипа.

Данас су на програму биле квалификације и такмичење по групама, док је субота резервисана за четвртфинале које почиње у 18 часова, а праву баскет посластицу публика ће моћи да прати током полуфинала и финала, која су на програму у суботу увече од 19.50 часова. Улаз је бесплатан.

Фото: Basket u Novom Sadu/F. Bakic

Нови Сад Ултра челенџер окупио је неке од најатрактивнијих екипа света, а поред две званично најбоље на свету, Лиман и Нови Сад, учествују још једна наша екипа - Земун, која се, за разлику од Врбаса, изборила кроз квалификације.

Фото: Basket turnir u Novom Sadu/F. Bakic

Од страних екипа ту су Гагарин и Сосновy Бор из Русије, Принцетон и Харлем из Америке, Делхи из Индије, Лаусане из Швајцарске, Праг из Чешке, Домжале из Словеније, Шакиаи и Расеиниаи из Литваније, Талин из Естоније и Одеса из Украјине. Победничка екипа стиче право учешћа на престижном Мастерс турниру у Мексико ситију, у јулу.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести