ПОЧИЊЕ ЕП У КОШАРЦИ ЗА КАДЕТЕ „Орлићи” циљају једну од медаља

У Новом Саду данас почиње Европско првенство у кошарци за кадете, на ком репрезентација Србије циља једну од медаља.
kosarka, pixabay
Фото: pixabay.com

 Наши дечаци налазе се у Групи Б заједно са Шпанијом, Летонијом и Холандијом, а први меч Србија игра вечерас против Шпанаца од 20.30 на Спенсу. У истом термину наши кадети играће и наредне две утакмице у групној фази, сутра против Летоније и у недељу против Холандије. 

"Очекујемо изједначен шампионат, у ком су фавориту селекције Шпаније, Турске, Литваније и Француске, а ту бих уврстио и нашу репрезентацију", сматра селектор кадета Србије, Влада Вукоичић: "Нико се не сме потценити, јер једна слаба партија, чак лоше одиграма четвртина може утиче на ове младе играче, да их спута на психолошком плану. Ипак, верујем да ће наши момци издржати притисак. Убеђен сам да смо спремни да играмо тимску кошарку, будемо најбољи онда када то буде најпотребније и да испунимо зацртане циљеве".

Србију ће на ЕП у Новом Саду, које траје до 18. августа, представљати следећих 12 играча: Лука Тарлаћ, Матија Светозаревић, Иван Павићевић, Марко Андрић, Лука Пауновић, Стефан Агоч, Михаило Мушикић, Лазар Стефановић, Никола Манојловић, Лазар Јоксимовић, Војин Ивковић и Филип Шкобаљ. У стручном штабу селектора Владе Вукоичића су помоћни тренери Ђорђе Аџић, Стефан Булатовић и Бранко Кнежевић, кондициони тренер Бранислав Голубовић и тим менаyер Александар Змијањац.

Након такмичења по групама у прва три дана ЕП, даље се игра по „нокаут“ систему. Укрштају се А и Б група, Ц и Д (први са четвртим, други са трећим...), па је у стартуи важно заузети бољу позицију у групној фази и тако олакшати пут за највиши пласман.

Интересантно је да се игра и у малој и у великој сали Спенса, а улаз је бесплатан. 

Д. Кн.

 

А група

 

Литванија

Израел

Словенија

Црна Гора

 

Б група

 

Шпанија

Летонија

Холандија

Србија

 

Ц група

 

Турска

Немачка

Грчка

Хрватска

 

Д група

 

Француска

Естонија

Грузија

Италија

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести