ПОЧИЊЕ СУСРЕТ ИСТОКА И ЗАПАДА НА НБА ОЛ СТАРУ: Јокић раме уз раме са Леброном

Традиционални „Ол стар“ дуел на програму је у ноћи између недеље и понедељка од 1.30 часова, а Србију ће на њему представљати центар Денвера Никола Јокић, који ће бити део тима  Запада.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/David Zalubowski)

Поред Јокића, ту су још и Леброн Џејмс, Лука Дончић, Кевин Дурен и Шеј Гилџез-Александер, као и Девин Букер, Стеф Кари, Ентони Дејвис, Ентони Едвардс, Пол Џорџ, Карл Ентони Таунс и Кавај Ленард. У тиму Истока, уз Јаниса Адетокумба су Трае Јанг, Тајрис Халибуртон, Дејмијем Лилард, Џејсон Тејтум, Бам Адебајо, Паоло Банкеро, Џејлен Браун, Џејлен Брансон, Тајрис Мекси, Донован Мичел, Скоти Барнс.


Кошаркаш Индијане Бенедикт Матурин МВП првог дана Ол-стар викенда

Кошаркаш Индијане Бенедикт Матурин најкориснији је играч (МВП) првог дана 73. по реду Ол-стар викенда НБА лиге који се одржава у Индијанаполису.

Ол-стар викенд отвориле су младе наде лиге турниром "Звезда у успону", најбољи играчи лиге којима је актуелна сезона прва или друга у НБА каријери. Кошаркаши су били подељени у четири екипе, чији су тренери били бивши кошаркаши Џејлен Роуз, Детлеф Шремпф, Пау Гасол и Тамика Кечингс.

Први кандидат за "рукија" године, Виктор Вембањама, који је иначе наступао за тим Пауа Гасола, елиминисан је већ у полуфиналу од тима "Шремпф" поразом 36:41. Тим "Роуз" је у другом полуфиналу савладао екипу "Тамика" резултатом 40:35. Екипа "Роуз" је у финалу савладала пулене тима "Шремпф" са 26:13. Полуфинални мечеви су играни до 40 поена, а финални до 25. Кошаркаш Индијане Матурин изабран добио је МВП награду за приказано у две утакмице.

Ол-стар викенд се наставља у ноћи између суботе и недеље кад су на програму кошаркаши који ће се борити у надметању вештина, брзом шутирању тројки и атрктивним закуцавањима.


Утакмица „свих звезда“ игра се у Индијани.

Овогодишњу утакмицу обележиће и један бизаран моменат, с обзиром на то да ће тренер Истока бити Док Риверс, који је до тог избора водио тим до само једне победе, уз три пораза, пошто је недавно преузео Милвоки Баксе, који нису најбоље пласирани тим у тој конференцији, али имају могућност да промовишу једног тренера, јер је стратег првопласираног Бостона Џо Мазула био прошле године тренер, што га искључује из овогодишње комбинације.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести