ПОСЛЕ ЧЕТВРТОГ УЗАСТОПНОГ ТРИЈУМФА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ НА КУПУ РАДИВОЈА КОРАЋА: О продуженом низу и Обрадовићевом „афтер партију“

Два различита полувремена и још занимљивији „афтер парти“ обележили су минули „вечити дерби“ у финалу Купа Радивоја Кораћа.
s
Фото: Црвено-бели поново шампиони, Фото: КСС

Црвена звезда је одбранила трофеј и савладала Партизан са 85:79. Имали су црно-бели контролу у првом делу сусрета и двоцифрену предност, али им ни то није било довољно против веома расположеног Милоша Теодосића, који је засенио Кевина Пантера, вероватно и највећег трагичара због неколико промашаја на крају.

Највећу пажњу је привукла конференција за медије стратега „парног ваљка“, Жељка Обрадовића на којој је говорио о бројним темама.


 Обрадовић одговарао на питања „Дневника“

Тренер Партизана Жељко Обрадовић одговорио је на питање „Дневника“ у вези са тим шта се променило у другом полувремену.

– Када се погледа снимак биће и тај тренутак када се Црвена звезда враћа у утакмицу. Нисмо исконтролисали емоције, правили смо грешке, али и људи који су били задужени за то. Онда се уђе у проблем, а опет причамо о контроли емоција што је најбитнија ствар. У првом полувремену смо успевали да их кажњавамо, у другом нисмо. Ово је већ пета утакмица да играмо против њих. Све је веома слично што се тактике и игре. Поново ћу рећи да је максимална одговорност на мени. Не могу да их убедим, шта год да радио – истакао је Обрадовић.


– Била је та ствар о томе да је Партизан државни пројекат. Већа лаж и неистина није изговорена. Мора бити да је све обрнуто и време је да се све каже. Апелујем на људе из мог клуба да се изађе све црно на бело. Како је Партизан и како сам ја државни пројекат. Највећа лаж икада изговорена. Као тренер освојио сам много трофеја, а најпоноснији сам на онај АБА лиге прошле сезоне. Мој највећи тренерски успех. Сви знамо о чему причам. Пошто се помињу буџети, да се види шта Партизан ради у Евролиги и како то изгледа. И наравно, пошто је Партизан добро организован клуб и захваљујући томе да су направили буџет и да смо најгледанији клуб у Евролиги. То сам обећао када сам дошао у Партизан и једино обећање које сам дао, да ћемо стално да играмо Евролигу. Трећи пут у низу долазимо овде и нисмо освојили трофеј. Знали смо шта нас чека. Како су тројица судија без икаквог искуства данас били на утакмици. Преузео сам одговорност, то сам рекао и играчима. Мислим да су моји лимити условно речено прошли. У смислу, да ја не могу да утичем на њих – рекао је Обрадовић.


 Новосађанин наставља бербу трофеја

Кошаркаш Црвене звезде и Новосађанин Лука Митровић говорио је после своје седме титуле Купа Радивоја Кораћа.

– Захтеван меч, дерби, финале, жаргонски речено – улична борба. Обе екипе су дале све што су имале. Ми смо имали довољно стрпљена, искуства, ипак, доста играча зна како треба да игра овакве мечеве и како се освајају трофеји, што је дефинитивно донело победу – рекао је Митровић.


Тренер Црвене звезде Јоанис Сферопулос био је задовољан партијом својих изабраника.

– Утакмица је била прави дерби. Нисмо добро почели, Партизан је у првом полувремену контролисао утакмицу до 15. минуте уз вођство до десет поена. Веома је важно како смо одреаговали до краја првог полувремена. У наставку смо били сјајни дефанзивно и допустили смо им много мањи број поена. У нападу смо играли паметно, проналазили најбоља решења и зато желим да честитам играчима на утакмици коју су одиграли. Није лако играти дерби у овој атмосфери и задржати концентрацију како би се испоштовали сви планови из свлачионице. Честитам играчима, ово је веома леп дан за целу организацију. Заслуге иду свима у тиму до председника клуба. Желим да искажем велико поштовање стручном штабу – навео је грчки стручњак.


 Аврамовић: Силно желели трофеј

Бек Партизана Алекса Аврамовић описао је ток утакмице.

– Силно смо желели да узмемо трофеј Купа Радивој Кораћ. Добро смо кренули и држали меч у некој контроли. У другом полувремену нисмо имали памет. Нисмо имали нашу тимску кошарку. Имали смо напад за изједначење више пута, али нисмо успели да их материјализујемо. Звезда је имала тих шест поена разлике и заслужено су победили – поручио је Аврамовић.


Црвеној звезди ово је била четврта титула заредом. Сада је и пред једнима и пред другима период паузе од око 10 дана, с обзиром на то да су на програму квалификациони прозори свих репрезентација.

В. М. Петровић

Куп Радивоја Кораћа – шампиони

2003 – ФМП

2004 – Црвена звезда

2005 – ФМП

2006 – Црвена звезда

2007 – ФМП

2008 – Партизан

2009 – Партизан

2010 – Партизан

2011 – Партизан

2012 – Партизан

2013 – Црвена звезда

2014 – Црвена звезда

2015 – Црвена звезда

2016 – Мега

2017 – Црвена звезда

2018 – Партизан

2019 – Партизан

2020 – Партизан

2021 – Црвена звезда

2022 – Црвена звезда

2023 – Црвена звезда

2024 – Црвена звезда

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести