ПОСЛЕ ПОБЕДЕ ВОЈВОДИНЕ ПРОТИВ ШИБЕНКЕ У АБА 2 ЛИГИ Контрола скока кључна

Упркос томе што су били без тројице првотимаца, Луке Ашћерића, Луке Недељкова и Стефана Савића, кошаркаши Војводине надиграли су Шибенку са 81:68 у 11. колу АБА 2 лиге, чиме су обезбедили плеј-оф другог ранга регионалног такмичења.
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Новосађани су имали осцилација, што је и било логично, с обзиром на то какве су биле околности, али је поново доминација у скоку била пресудна у томе да црвено-бели упишу победу. Чак 44 пута су били виши од ривала у ваздуху, од чега је било 15 офанзивних скокова. Посебно се истакао бек Урош Бањац са 13 скокова (седам офанзивних).

О свему томе говорио је стратег Војводине Милош Исаков-Ковачевић.

– Честитао бих екипи Шибенке на добром наступу, а пре свега бих честитао својим момцима што смо издржали све недаће које смо имали у току дана. Нажалост, један члан стручног штаба и три играча имали су стомачну вирозу и ми смо успели ово да извучемо без њих и зато посвећујемо ову победу њима, желимо им брз опоравак и да будемо већ комплетни у наредном сусрету. Пре свега, у скоку и нападу смо кроз ту контролу водили утакмицу у правцу који смо замислили, играли смо добру одбрану, имали 20 асистенција, осам изгубљених лопти и сваки пут када је тај однос између асистенција и изгубљених лопти, углавном се узимају шутеви које смо желели – навео је Исаков-Ковачевић.

У наредном окршају, Војводина ће одмерити снаге против ТФТ Скопља, у четвртак од 21 час. Затим ће новосадски тим у последњем колу играти против Златибора. Тај дуел на програму је у недељу у подне.

В. М. Петровић

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести