ПОСЛЕ ПРВОГ ВОЈВОЂАНСКОГ ДЕРБИЈА У ФИНАЛУ АБА 2 ЛИГЕ Предност Суботичана није гаранција

Били су на конопцима кошаркаши Војводине, али су успели да се издигну и са минус 13 преокрену моментум и готово потпуно анулирају заостатак против Спартака у финалу АБА 2 лиге.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

Тако Новосађани, који су пружили нешто лошију партију, могу да буду задовољнији - са само минус један путоваће у Суботицу (73:74) и покушати да дођу до трофеја и АБА лиге.

Тренер првака Кошаркашке лиге Србије Милош Исаков-Ковачевић анализирао је минули дуел.

– Однос асистенција и изгубљених лопти и код једне и код друге екипе је доста лош, али таква су финала. Оно што је нама потребно је да урадимо добру анализу и да на време кренемо да личимо на себе, како бисмо могли да направимо још један мали подвиг за нас на изузетно тешком терену у Суботици – поручио је млади стратег.

Колега са клупе ривала, Владимир Јовановић, позвао је на опрез, упркос предности.

– Задовољан сам резултатом, мада он не представља неку гаранцију, то није игра на 1-0 у партијама, него на 1:0 у поенима, тако да следећу утакмицу крећемо испочетка. Ово је била чврста утакмица, у појединим тренуцима не баш тако учинковита са обе стране, али то је било и очекивано. Ово су два добра тима, имају квалитетне сезоне, и једни и други играчи су јако мотивисани и то се види – навео је тренер Спартака.

Наредни дуел на програму је 16. маја од 19 часова у "Дудовој шуми" у Суботици. Шампион постаје екипа са укупно бољом кош  разликом.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести