Предстоји занимљив финиш лигашког дела АБА лиге

Победом над екипом Будућности, кошаркаши Партизана створили су прилику да пред плеј-оф АБА лиге заузму трећу позицију, те у првом колу доигравања уместо са вечитим ривалом снаге одмере са загребачком Цедевитом.
kosarka aba liga
Фото: Tanjug (T. Valič, ilustracija)

Да ли ће тако и бити, зависи од расплета у последња три кола, а ево могуће комбинације.

Црвена звезда је дефинитивно прва и ту од прошлог кола нема никакве дилеме, ако је и пре тога уопште било. Црвено – бели су најозбиљнији кандидати да освоје титулу, која би их вратила у Евролигу, где се тренутно налази Будућност.

Са друге позиције у плеј – оф ће, сасвим извесно, Цедевита. Имају Загрепчани победу више и бољи међусобни скор са Партизаном и Подгоричанима, али и далеко најлакши распоред. Загрепчани у последња три кола гостују Крки и Олимпији,  а домаћини су Морнару.

Највећа борба биће за треће место. Њега тренутно држи Партизан, али ће имати много муке да га сачува. У наредном колу, црно – бели играју против Звезде пред њеним навијачима, а у том мечу изабраници Андрее Тринкијерија нису фаворити. Уколико Партизан не победи вечитог ривала, а Будућност оствари све три победе, Подгоричани ће у доигравање са треће позиције, највероватније на Цедевиту. Једина каква – таква “мина” за тим Јасмина Репеше је гостовање Мега Бемаксу. Што се Партизана тиче, он има најтежи распоред (гостује Звезди и ФМП-у), али има бољи међусобни скор од Будућности.

Ни једном српском клубу не прети испадање из АБА лиге, а најозбиљнији кандидати за селидбу у АБА 2 су словеначки тимови Олимпија и Крка.  

Д. Кнежић

Три последња кола

20. коло: Крка – Цедевита, Црвена звезда - Партизан, Будућност - Задар

21. коло: Задар – Ц. звезда, Партизан - Игокеа, Олимпија – Цедевита, Мега - Будућност.

22. коло: Цедевита - Морнар, ФМП - Партизан, Ц. звезда – Мега, Будућност - Цибона.

ТАБЕЛА: Црвена звезда 18-1, Цедевита 14-5, Будућност 13-6, Партизан 13-6, Мега 10-9, ФМП 8-11, Задар 7-12, Морнар 7-12, Цибона 7-12, Игокеа 6-12, Олимпија 5-13, Крка 5-14.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести