Прва лига Србије: Новосадска ЖКА испустила Арт

НОВИ САД: Кошаркашице Новосадске ЖКА поражене су од Арта у седмом колу Прве лиге Србије.
kosarka
Фото: freeimages.com

Новосађанке су одлично отвориле дуел, имале и плус 11 средином друге деонице, да би потом гошће преокренуле и на крају у неизвесној завршници забележиле победу.

Још један од дербија седмог кола Прве лиге Србије игран је у Новом Саду и још једном је виђена врло узбудљива утакмица. Од самог старта је екипа Новосадске ЖКА ставила до знања фаворизованим ривалкама да неће тек тако однети бодове са Спенса и уписати нову победу. Анђела Радовић одлично је отворила сусрет и била, уз одличну тимску дефанзиву, најзаслужнија што су домаће после уводне деонице водиле 18:15.

Испоставило се да је то био само наговештај врхунске игре ЖКА, пошто су Новосађанке у другом кварталу додатно подигле ниво игре. То се, пре свега, односи на Ану Перић, која је, уз Радовићеву, трасирала пут својој екипи до двоцифреног вођства – 33:22.

Међутим, у тим моментима се осетило неискуство домаћег тима. Мало по мало, Арт је топио предност и после слободних бацања Марије Авлијаш закључио серију 13:0, којом је преузео контролу над утакмицом. Иако је ЖКА успела да се врати и чак и поведе два и по минута пре краја, гошће су у завршници одиграле сконцентрисаније и оствариле нову победу у шампионату.

В. М. П.

Новосадска ЖКА – Арт 59:64 (18:15, 15:11, 14:21, 12:17)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 150, судије: Живановић (Београд), Ивановић (Београд), Штетин (Панчево).

НОВОСАДСКА ЖКА: Ђурић 6, Перић 24 (8ск), Радовић 19, Јекић 5, Прцовић, Бабајић, Буловић, Ђалинац, Милинковић Савић 1, Јанковић, Кракић 4, Бошњаковић.

АРТ: Вучковић 24 (14ск), Трипковић 2, Авлијаш 17, Вујисић 2, Митровић 2, Васиљевић 2, Ивановић, Талијан 3, Јовановић 1, Самарџић, Ђукић, Росић 11.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести