Први пут у историји српски кошаркашки вечити дерби у Евролиги (20.30)

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана вечерас (20.30) дочекују Црвену звезду, у оквиру 12. кола Евролиге.
1
Фото: АБА ЛИГА/Д. Стјепановић

Овај сусрет биће историјски, пошто се два наше најбоље екипе први пут састају у елитном такмичењу, у којем црвено-бели тренутно имају бољи скор. После лошег старта сезоне, долазак Душка Ивановића преокренуо је ситуацију за 180 степени, па актуелни шампион АБА лиге у Штарк арену и пред 18.000 навијача црно-белих, долази с четири победе у низу у елити и укупним односом од пет тријумфа и шест неуспеха. С друге стране, Партизан је солидно почео евролигашку одисеју, али је у последње три утакмице уписао исти број 

пораза, од којих је последњи против Валенсије, после продужетка, био посебно болан, па су скору 4:7.

У првом овосезонском дербију у АБА лиги, који је уједно био и увертира за вечерашњи дуел, Звезда је, после равноправне борбе у првом полувремену, у наставку била много бољи ривал и на крају убедљиво славила (90:74). Сигурно је да ће екипа тренера Жељка Обрадовића настојати да због разочаравајућег издања у тој утакмици, али и због резултатске кризе у последње време, пружи максимум, јер би нови пораз довео црно-беле у врло тешку позицију, у односу на место које води у плеј-оф Евролиге.

Наговештај да би Партизан поново могао да крене у серију победа је и славље над екипом Будућности у регионалном такмичењу, у сусрету који је претходио вечерашњем окршају. 

Крило црно-белих Зек Ледеј свестан је да наредни дуел може да буде прекретница у овој сезони.

– Дерби није као остале утакмице. Увек је посебна атмосфера и због тога смо сви ми дошли у Србију, да бисмо играли посебне сусрете, а баш такав је дерби са Звездом. На нама је да одиграмо најбоље што умемо, слушамо савете с клупе и боримо се. Чека нас још много утакмица, али ова која је пред нама веома је битна и зато морамо да изађемо на паркет спремни да се надмећемо свих 40 минута – рекао је Ледеј.

Центар Звезде Лука Митровић истакао је да је пред његовим тимом захтеван задатак.

– Биће то велика ствар, велики дуел за Београд, Србију и оба тима. Имали смо довољно времена да се спремимо и причамо о тојх утакмици и спремни смо. Очекујемо пуну дворану Партизанових навијача и биће изузетно тешко – поручио је Митровић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести