ПРВИ "ВЕЧИТИ ДЕРБИ" У СЕЗОНИ ПУН ВЕЛИКИХ ПРЕОКРЕТА Кошаркаши Партизана ПОБЕДИЛИ Црвену Звезду у Евролиги (ВИДЕО)

Велики преокрети обележили су "вечити дерби" у којем су на крају кошаркаши Партизана надиграли Црвену звезду у петом колу Евролиге.
d
Фото: Prvi „večiti derbi“ ove sezone/ KK Partizan

Шок терапија услед смене тренера није деловала добро на почетку утакмице, с обзиром на то како су изгледали црвено-бели. Екипа Жељка Обрадовића је преко Френка Каминског умногоме наштетила одбрани ривала, који једноставно није имао решење за расположеног центра домаћих. Врло лако проналазили су Американца на ниском посту, а он је још лакше реализовао све из не толико захтевних позиција. На томе је Партизан и изградио двоцифрену предност. Шабаз Нејпир није блистао, а бековски двобој је у тим моментима припадао препорођеном Огњену Јарамазу који је играо као у трансу. Убрзо је Сферопулос направио одређене измене, у игру је ушао Милош Теодосић и моментално раширио одбрану супарника.

Недовољну агресивност Партизана Црвена звезда је обилато користила. У појединим сутацијама Обрадовићев тим је био и нападачки неодлучан, што је на другој страни кажњено, тројкама Нејпира. Није Кевин Пантер личио нимало на себе ни у овој утакмици, али је захваљујући неким погођеним шутевима домаћи тим и поред свега тога водио. То се мења крајем првог полувремена, када Нејпир поново лако поентира за 42:42.

Јаго дос Сантос преузео је одговорност почетком треће четвртине и почео да погађа из свих позиција. Одбрана Партизана била је веома рањива и чинило се да је само питање тренутка када ће се црвено-бели одвојити на већу разлику. То се убрзо и десило, па је Сферопулосов тим последњих 10 минута чекао са плус 10. Дос Сантос је и четврти квартал почео на исти начин – тројком, за максималних плус 12.


И Ноле пратио меч

Поред српског зета, Бастијана Швајнштајгера, драматични меч петог кола кошаркашке Евролиге између Партизана и Црвене звезде  је пратио и најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Најбољи тенисер света прати дуел Партизана и Црвене звезде из ексклузивних скај боксова Арене. Он је претходних година неколико пута уживо гледао дуеле "вечитих ривала".

Ђоковић је навијач навијач Црвене звезде, а више пута је пратио мечеве "црвено-белих" у Евролиги и регионалној АБА лиги. Српски тенисер је прошле сезоне неколико пута уживо гледао и утакмице Партизана у Евролиги.


Упркос томе што је Пантер тројком преполовио дефицит, гости су одолевали. Џоел Боломбој је блистао, приредио можда и једно од најатрактивнијх закуцавања досадашњег дела сезоне и на његовим крилима је Звезда сигурно марширала ка тријумфу. Онда се појавио Алекса Аврамовић. На сличан начин на који је држао Србију у финалу Светског првенства против Немачке, и овај пут је практично сам довео своју екипу до само минус два, на нешто мање од три минута до краја. Наставио је Аврамовић да пуни кош ривала, па је тако Партизан и повео први пут на минут до краја. Теодосић је промашио три слободна бацања и омогућио ривалу да буде ближи победи. Са пенала је био непрецизан и Нејпир, што је на крају било кобно по госте, који су тако просули велико вођство, док је победу црно-белих потврдио Зек Ледеј.

В. М. Петровић

Партизан – Црвена звезда 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 33:21)

БЕОГРАД: „Штарк арена“, гледалаца: 19.500, судије: Перез, Вилијус, Перанди.

ПАРТИЗАН: Вукчевић, Ледеј 13, Аврамовић 14, Копривица, Пантер 8, Смаилагић 9, Јарамаз 12, Нанели 7, Трифуновић, Анђушић 5, Дожер 9, Камински 11.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић, Теодосић 9, Ханга 11, Давидовац 2, Митровић 8, Симоновић, Нејпир 14, Тоби 7, Боломбој 16, Илић, Гиедраитис 8, Дос Сантос 11.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести