Први Звездин пораз у АБА лиги, Будућност боља у дербију

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од екипе Будућности у дербију деветог кола АБА лиге.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Црвено-бели су тако претпрели први пораз у регионалном такмичењу, док подгоричка екипа остаје непоражена.

Утакмица је почела жестоко, баш како и приличи једном дербију. Домаћини су нешто боље отворили сусрет, али нису успели да направе већу разлику, па је крајем прве четвртине виђена права резултатска клацкалица. Деловало је као да ће Звезда направити озбиљнију предност у наставку, али су Подгоричани добром одбраном то зауставили, а потом, захваљујући расположеном Николи Ивановићу, на паузу отишла се плус пет (39:44).

То је Будућности дало крила да диктирају темпо у наставку, али су црвено-бели тројкама и добром одбраном успели да ухвате прикључак и у последњу деоницу уђу са само пола коша заостатка (55:56). Недуго затим Звезда је преокренула, али је то кратко трајало, пошто је Будућност одмах узвратила. Покушавали су црвено-бели да дођу до изједначења, међутим, форсирали су шут за три поена који их није служио. То је помогло гостима да одрже предност и на крају упишу два бода у дербију кола.

С. Ру.

Црвена звездаБудућност 65:67 (20:17, 19:27, 16:12, 10:11)

БЕОГРАД: Дворана “Александар Николић”, играно без присуства гледалаца, судије: Пукл (Словенија), Хордов, Радојковић (Хрватска).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рочести 4, О’брајант 11, Хол 3, Волден 7, Лојд 10, Давидовац 13 (10 ск), Лазић, Добрић 5, Симоновић, Јагодић Куриyа 7, Кузмић 1, Тери 4.

БУДУЋНОСТ: Кобс 11, Ивановић 20, Еyам 10, Шеховић, Д. Николић 8, Апић 2, Митровић 5, Дела Вале 2, З. Николић, Поповић 5, Рид 4.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести