Радоњић и Симоновић: Тежак изазов и тешка серија

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио ке да очекује тежак меч против Будућности на почетку финалне серије АБА лиге.
radonjic
Фото: Танјуг/видео

Финална серија између Звезде и Будућности почиње сутра од 18.30 сати, а први дуел игра се у хали "Александар Николић" у Београду.

"На крају су финалу у два тима која су била најбоља у читавој сезони. Мање-више се очекивлао да тако буде у финалној серији. Нама је најважније да фокус буде на првој утакмци. Екипа Будућност је била боља екипа оба пута. Поделили су нас у Пиониру, веома су нас надиграли у Подгорици и показали да имају разлога да имају пуно оптимизма пред почетак ове серије. Екипа има квалитет, угирана је, у доброј форми, која је квалитетно прошла у полуфинале. Свесни смо да нас чека тежак изазову у првом дуелу, а и касније", рекао је Радоњи на конфренцији за медије.

Радоњић је истакао да Марко Јагодић Куриџа неће играти први меч финала, као и да је готово извесно да ће Кори Волден пропустити сутрашњи меч.

"На свима нама је да се трудимо да добром игром покушамо да контролишемо квалитете екипе Будућности, да добром енергијом и концентарцијом покушамо да будемо бољи од екипе Будућности, без обзира на ситуацију у којој се налазимо. Концентрисани смо на оно што треба да радимо на терену. Размишљам само у том правцу, да индивидуалном и колективном игром треба да исконтролишемо добар нападачки квалитет Будућности", рекао је Радоњић.

Кошаркаш Марко Симоновић истакао је да очекује велику борбу у финалу.

"Коначно смо стигли до финала, очекује нас јако тешка утакмица и цела серија против изузетно добре екипе. Играли су одлично током целе сезоне, поведили су нас два пута. Желимо да одговоримо на њихове победе и да одрадимо добро финале. Даћемо све од себе, да одиграмо максимално добро и физички ангажовано", рекао је Симоновић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести