Радоњић на ивици суза: Нисам више тренер Звезде

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић, после освајања титуле првака Србије, у емотивном разговору поручио је да, како ствари стоје, највероватније одлази са клупе.
radonjic fonet.JPG
Фото: FoNet

Црногорски тренер практично на ивици суза истакао је да зеља није спорна, али да у овој тешкој финансијској ситуацији није реално да предводи Црвену звезду у новој сезони.

"Вечерас ми истице уговор и са правне ствари нисам више тренер Звезде. Причали смо Небојша Човић и ја о томе, али разговори нису реални. Много тога мора да се уради да Звезда иде напред, много тога се изградило и надам се да ће се наставити у том правцу. Жеља није спорна, али у овим околностима није реално да останем", рекао је Радоњић на конференцији за медије.

Он је открио да су кошаркаши Црвене звезде ове сезоне примили четири плате.

Он је поручио да је сезона била напорна и тешка, али да су његови играчи на најбољи начин одговорили.

"Била је тешка и због некошаркашких ствари током сезоне и без обзира на све показали да смо тим. Није ми било лако да радим у таквој ситуацији, био сам приморан да се доста потрошим око тима, због дуговања и исплата, али смо успели да покажемо карактер и искажемо лојалност. Било је кризних момената, али причамо о сјајној сезони. Резултат добија још више на значају. Нису ми пријатне ове ситуације".

Црвено-бели су трећи пут надиграли ФМП 87:57 и дошли до треће узастопне титуле шампиона Србије, а укупно 18. у клупској историји.

"Урадили смо оно што смо рекли на почетку Суперлиге, хтели смо да добро играмо у завршници и мислим да смо били у таквом статусу. Сезона је трајала 250 дана, одиграли смо 84 меча, изгубили 17, међу којима су само три у региону. Сви заједно у клубу дали смо велики допринос титули, а највише играчи".

Тренер ФМП-а Душан Алимпијевић честитао је Звезди на титули и одличној сезони.

"Све су то заслужили, имперсивно су играли током целе сезоне. Само против Звезде је било готово немогуће играти, за нас је догађај бити део овакве атмосфере, бар као противничка екипа. Поносан сам на мој тим, немам замерке", поручио је Алимпијевић.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести