Радоњић: Ситуација нимало пријатна, корона нас декласирала

БЕОГРАД: Ситуација није нимала пријатна, корона нас је декласирала и здравље нам је на првом месту, изјавио је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић уочи утакмице четвртфинала Купа Радивоја Кораћа са Радничким из Крагујевца.
Dejan Radonjic
Фото: Фонет/А. Барда

Звезда ће у Новом Саду играти без петорице првотимаца позитивних на КОВИД-19 (Дуоп Рит, Кори Волден, Ленгстон Хол, Лендри Ноко и Кино Колом), као и без суспендованог Џонија О`Брајанта.

"У ситуацији када нам је здравље на првом месту, идемо у Нови Сад са недоумицом у ком саставу ћемо наступити на завршници Купа Радивоја Кораћа. У околностима које се мењају практично из дана у дан, оно што нас радује је да ћемо без обзира на број играча, учествовати на завршници купа и бити део завршног турнира. Све остало је у овом тренутку у другом плану”, рекао је Радоњић за клупски сајт.

Црвено-бели сутра од 21 сат играју потив Радничког у новосадском Спенсу.

"Желимо да се стабилизујемо у наредном периоду са здрављем играча и чланова стручног штаба, без обзира на велики број утакмица, како би стоички изнели велики број обавеза које нам предстоје. Корона нас је нажалост декласирала, немамо велики број играча и чланова стручног штаба због вируса и потпуно је јасно зашто је наше основно размишљање да је здравље најважније и на првом месту. Ситуација није нимало пријатна”, рекао је тренер црвено-белих.

Капитен Бранко Лазић, који има велико искуство наступа у завршним мечевима националног купа, али према сопственим речима у оваквој ситуацији никада није био.

"Ситуација у којој немате толико саиграча и готово цео стручни штаб не може да се подведе под нормалну, али морамо да је прихватимо као сурову реалност у времену пандемије. Неће нам бити лако, ротација нам је изузетно скраћена, неке позиције су посебно погођене, али идемо у Нови Сад да се боримо и дамо све што имамо. За колико ће то бити довољно, у околностима у којима се у оваквом систему играју три утакмице у четири дана - видећемо. Искрено, имамо жељу да сви момци што пре оздраве, кошарка нам је у другом плану, али борићемо се", рекао је Лазић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести