Равноселци поносни на своје кошаркаше

После убедљиво освајеног првог места у Летњој кошаркашкој лиги Бачка, група А, млада екипа равноселског Пролетера приказала је одличну игру и у плеј-офу.
ravno selo igra
Фото: Дневник

У шест одиграних утакмица освојено је максималних 12 бодова што је Равноселцима донело пласман у виши ранг. Равноселци су у свим утакмицама приказали одличне партије и под диригентском палицом искусног тренера Благоја Ивића просто су одували ривале са паркета. Уз велику подршку публике, која је на свакој утакмици испуњавала трибине до последњег меаста, кошаркаши су се лавовски борили и после скоро две и по деценије поново изборили место у Војвођанској лиги, у којој су некада играли значајну улогу.

„Крајем прошле године, после две и по деценије, оформили смо сениорску екипу, која је марљиво тренирала. У мају смо почели да се такмичимо у Летњој лиги и показали да смо за класу бољи од свих ривала. У плеј-офу смо играли са екипама Одеон Баскет из Новог Сада, Баскетбол старс из Футога и Апатином којег смо у последњем колу на домаћем терену савладали резултатом 104:84. На свим утакмицама нас је својски бодрила верна публика, а хала у Равном Селу увек је била испуњена до последњег места. Ово је велики успех кошаркаша, као и целог села“, рекао је капитен Миленко Гаџић.

Фото: Dnevnik.rs

Поред Гаџића, боје Пролетера бранили су са: Љубиша и Марко Миљанић, Вукашин Пузигаћа, Страхиња Нешковић, Немања Ивић, Блажо Поповић, Никша Вујичић, Јован Благојевић, Споменко Станишић, Владимир Стјепановић, Славен Милошевић и Стефан Гагић. Тренеру Благоју Ивићу асистирају Милош и Веселин Аврамов, а клупско руководство чинило је уи чини велике напоре да екипа има ваљане услове за тренинге и такмичење.

Равноселци обожавају кошарку и веома су поносни на свој Пролетер који ће се у наредној сезони опет надметати са ривалима у елитној Војвођанској лиги. 

Текст и фото: Ласло Киш

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести