Реал у последњој четвртини тројкама сломио отпор Звезде

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од Реал Мадрида у седмом колу Евролиге.
evroliga
Фото: EPA (Andrej Cukić)

Црвено–бели су се пред 16 хиљада својих навијача у Штарк арена добро држали до уласка у последњу четвртину када је шпанска екипа додала гас и решила питање победника. Београђани сада имају скор од пет пораза и две победе, док “краљевски клуб” полако излази из кризе и после три везана кикса уписао је други тријумф у низу.

Екипа тренера Андрије Гавриловића “заспала” је у последњој деоници када у првих пет минута није постигла кош, а Мадриђани су то искористили за серију 12–0 којом су дошли до недостижне предности. Покушавали су црвено–бели да се врате, али је у завршници Руди Фернандез тројком на два минута до краја запечатио њихову судбину.

Тврда игра је виђена на почетку меча и било је доста промашаја на обе стране. Звезда је успела да стигне Реал који се први разбудио и повела је 9:7. Кратко је трајало вођство домаћих и Шпанци су преузели контролу утакмице. Били су црвено–бели добри у одбрани, али лоши у нападу, па је Реал дошао и до двоцифрене предности (22:12). До боље игре Звезду је довео Браун, па је до одласка на паузу бар смањен заостатак на шест поена – 33:27.

Берон је покренуо Звезду у наставку, која је на општу радост навијача стигла до изједначења (45:45), да би Фаје тројком режирао и вођство од 52:49, прво после уводног на почетку меча. Уследио је, међутим, лош улазак у последњу четвртину који је доста коштао Звезду. Домаћин никако није могао до поготка, па је врло брзо изгубио прикључак. С друге стране краљевски клуб је додао гас, погађао је тешке шутеве, поново је имао двоцифрену предност и сигуран пут ка победи. Шампион Србије тражиће своју шансу у следећем колу у ком дочекује Асвел.

Црвена звезда – Реал Мадрид 60:75 (9:12, 18:21, 25:16, 8:26)

БЕОГРАД: Штарк арена, гледалаца: 16.500, судије: Патернико, Могулкок, Вилијус.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 4, Браун 14 (6 ск), Перпероглу, Ненадић 1, Лазић, Фаје 7, Берон 17 (4 ас), Добрић 5 (5 ск), Гист 6 (5 ск), Џенкинс, Симанић 6, Оџо.

РЕАЛ МАДРИД: Козер 8, Рандолф 2, Фернандез 12, Кампацо 6, Лапровитола 5, Дек 2, Гаруба 4 (8 ск), Керол 4, Таварес 11 (9 ск), Љуљ 16 (5 ас), Мики 5, Тејлор.

К.Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести