Римац: Храбро против Партизана; Симоновић: Захтеван меч

ЉУБЉАНА: Тренер кошаркаша Цедевита Олимпије Славен Римац, пред дуел са Партизаном у 15. колу АБА лиге, рекао је да ће његов тим морати да одигра паметно и храбро ако жели да победи у Београду.
kosarka aba liga
Фото: Tanjug (T. Valič, ilustracija)

"Партизан је заједно са екипом Будућности у врху АБА лиге, а београдски тим има врло добру сезону и у Еврокупу. Наши ривали су у одличној форми, али сигурно ће бити врло мотивисани да се носе с нама, јер смо их у Љубљани победили са великом разликом. Морамо играти храбро и одлучно. У последњим утакмицама мало смо пали у форми, тако да је недеља пре сусрета са Партизаном била идеална за више тренинга и времена у теретани. Ако желимо победу у Београду, морамо играти паметно и храбро", рекао је Римац за клупски сајт.

Крилни кошаркаш Марко Симоновић каже да његов тим очекује тежак дуел у Београду против екипе која у досадашњем делу регионалног шампионата покажала највише.

"Имамо веома захтеван меч против екипе која је до овог тренутка у АБА лиги скоро сигурно показала највисе од свих тимова, а исто се односи и на наступе Партизана у Еврокупу. Сви смо видели како су на свом паркету надиграли кошаркаше Виртуса у среду, тако да нам неће бити лако у Београду. Наш ривал је сигурно један од главних фаворита за освајање титуле у Еврокупу. Сви знамо да су уложили много новца и рада у овој тим, па због тога имају највисе могуће циљеве у АБА лиги и у ЕК. Даћемо све од себе да прикажемо наше најбоље издање", рекао је Симоновић.

Меч између кошаркаша Партизана и Цедевита Олимпије игра се сутра од 19 сати у "Штарк арени".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести