Шакота пред Химки: Бољи су на папиру, али видећемо на терену

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота, уочи утакмице против Химкија у Москви, изјавио је да је руски тим јачи на папиру, али да ће то морати да докаже и на терену.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

Звезда путује у Москву после победе против Панатинаикоса (78:73) и почиње дуже одсуство од куће.

"После Москве нас очекује пут право у Црну Гору (утакмица против Морнара у АБА лиги), па пут у Ниш на Куп Кораћа. Управо из тог разлога ми морамо да мислимо корак по корак, утакмицу по утакмицу. Химки, наредни противник је изванредна нападачка екипа, врхунски тим који је формиран да се пласира најмање у плеј-оф Евролиге. Неће нам бити лако, њима недостају неки бодови у том прорачуну и у складу са амбицијама које имају Међутим, често говорим момцима да нигде не пише ко је бољи на папиру и да то мора да докаже и на терену. Да нисмо имали несрећан период са неколицином повређених играча верујем да бисмо стајали боље на табели. Идемо да одиграмо добру утакмицу, полако се комплетирамо“ рекао је Шакота за клупски сајт.

Црвена звезда је у првој утакмици славила у Београду 90:78, а пред други меч Дејан Давидовац каже:

"Очекује нас тешка утакмица, чека нас изванредан тим са одличним нападачима, играчима који имају искуство играња у Евролиги, па чак и НБА лиги. Немамо пуно времена да се припремимо, истини за вољу, немају ни они након гостовања у Тел Авиву. Победа против Панатинаикоса нам значи пуно посебно у овом згуснутом календару али ова утакмица је нова епизода и морамо да кренемо много чвршће него што смо отварали утакмице са Ефесом и Панатинаикосом“ рекао је Давидовац.

Утакмица 24. кола Евролиге између Химкија и Црвене звезде игра се сутра од 18 сати.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести