Шакота: Зенит као да је шпански тим, покушаћемо да парирамо

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота рекао је да ће његов тим дати све од себе да парира Зениту у утакмици Евролиге.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

"Имамо испред нас екипу која је победила ЦСКА, Олимпијакос, Жалгирис, Валенсију, резултати Зенита скрећу пажњу. То је руски тим, али ја бих му додао све карактеристике шпанских. Играју у транзицији, нападају брзо, већ сам рекао да нам тај стил није најдржи, али покушаћемо да контролишемо ритам утакмице", рекао је Шакота, а пренео сајт Звезде.

Он је додао да ће предстојећа утакмица бити дијаметрално супротна од оне у Милану када је Звезда славила над Олимпијом.

"Не могу да предвидим колико је њима Казањ домаћи терен или не, али када причамо о неким утакмицама из којих покушавамо да извучемо нека искуства да бисмо их искористили, позивамо се на неке добре утакмице. Милано нам је у оном тренутку одговарао по начину играња. Имали смо доста могућности да се концентришемо и да играмо дуже нападе. Ми ћемо да пробамо да парирамо Зениту, а да ли ће то бити као у Милану, сумњам јер је други профил екипе. Трудићемо се да нађемо решење и у оваквој игри".

Искусни стручњак се осврнуо на повратак Владимира Штимца у Црвену звезду

"Морали смо да повећамо агресивност и скор испод коша. Добро га познајемо, брзо ће се уклопити и то је оно што смо тражили", закључио је он.

Утакмица између Зенита и Црвене звезде игра се у петак од 18 сати у Казању.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести