Шампионке Европе отпутовале у Токио

БЕОГРАД: Женска кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је вечерас у Јапан на предстојеће Олимпијске игре.
Танјуг/Јадранка Илић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Селекторка Марина Маљковић пут Токија повела је 12 играчица, на списку су Маја Шкорић, Дајана Бутулија, Јелена Брукс, Саша Чађо, Александра Црвендакић, Ана Дабовић, Анђела Дугалић, Невена Јовановић, Тина Крајишник, Драгана Станковић, Соња Васић и Ивон Андерсон.

По доласку у главни град Јапана, кошаркашице ће се сместити у Олимпијско село и тамо се придружити осталим српским олимпијцима, а у Токио путују као актуелне европске шампионке и као носиоци бронзане медаље са Олимпијских игара у Рију 2016. године.

Српске кошаркашице и на Олимпијске игре у Рио путовале као актуелне шампионке Европе.

“Ми волимо да радимо у миру, и да идемо корак по корак. Без паузе смо, али ми Срби смо нација која уме да се снађе и да реагује на све врсте притиска и да пронађе најбоље могуће решење. Морам да напоменем и велико задовољство што смо део ове породице, сви смо један тим. А посебно ми је драго да као оснивач Института за женски спорт могу да истакнем да имамо 44 такмичарке и 42 такмичара. Осећам велики понос због тога", рекла је Марина Маљковић на конференцији за новинаре на београдском аеродрому пред полетање.

Капитенка Јелена Брукс рекла је да не може да пореди Игре у Рио Де Жанеиру у Токију.

"Биће тотално другачије. Ми морамо бити спремне и Олимпијски комитет нас је спремио на то што нас чека. Верујем да смо спремне, и као на сваком првенству идемо корак по корак. Надам се да ћемо се у Србију вратити са осмехом на лицу", рекла је Брукс.

Најкориснија играчица недавно завршеног Европског првенства Соња Васић, после прележаног корона вируса, сада путује на своје друге Игре.

"Ми тамо одлазимо са титулом првака Европе и то говори да ми саме имамо велике амбиције. Увек са поносом представљамо Србију и обично доносимо добре резултате, надам се да ће тако бити и сада", поручила је Васић.

На дефилеу церемоније отварања Олимпијских игара, заједно са ватерполистом Филипом Филиповићем, Соња ће носити заставу Србије.

"За мене је огромна част што сам део Олимпијске породице, а између толико представница женског спорта, изабрати мене је невероватно. Пре свега, то је огромна одговорност и надам се да ћу је испунити. Надам се да ће се застава на отварању вијорити високо и да ћемо Филип и ја то изнети како треба", рекла је Васић.

Стандардна репрезентативка Србије Ана Дабовић кратко и јасно је изјавила.

"Дале смо све од себе од почетка лета и надам се да ће то донети резултате", рекла је Дабовић.

Ивон Андерсон ће наступати први пут на Олимпијским играма и није крила своје узбуђење.

"Узбуђена сам и срећна што сам део овог тима. Ово ми је остварење сна", рекла је Андресон.

Прва утакмица у групној фази српске кошаркашице очекује 26. јула када ће противник бити репрезентација Канаде.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести