Саша Обрадовић: Макаби може сваког да добије

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић изјавио је да црвено-бели у мечу 12. кола Евролиге против Макабија морају да имају контролу игре у својим рукама.
sasa obradovic
Фото: Youtube Printscreen

Црвено-бели отпутовали су у Израел, где их сутра од 20.05 у Тел Авиву очекује дуел са домаћим тимом у дворани „Менора Мивтачим“.

"Добро нам је дошла ова пауза, да се освежимо након тешког периода. Гледали смо да опоравимо екипу, да неке ствари условно речено прочистимо и очекујем да ће све то боље да изгледа. Недостајало нам је и то је посебно било видљиво на последњој утакмици, те енергије против Ефеса када смо желели да играмо у високом ритму, а нисмо могли. Очекујем да сада то буде другачије“, рекао је Обрадовић з клупски сајт.

Пред пут у Израел тренер црвено-белих није имао на располагању тројицу играча који су били са репрезентацијом (Марко Симоновић, Алекса Раданов и Бориша Симанић), пошто су они отпутовали из Финске преко Франкфурта за Тел Авив.

Ленгстон Хол полако враћа у тренажни процес након повреде коју је у зарадио у дербију против Партизана.

"Очекује нас утакмица против екипе која не заслужује да се налази ту где јесте тренутно. Изгубили су неколико утакмица на самом крају, на једну лопту. Тим који је направљен у најмању руку да буде у ТОП 8, сада су и комплетни. Ди Бартоломео и Омри Каспи су се вратили у тим. Главна полуга тима је свакако бековска линија у којој су Вилбекин, као један од најбољих плејмејкера Европе, Илајџа Брајант и Досон. Могу да добију свакога, даћу пример утакмице са Жалгирисом, начин на који су их претрчали и брзо долазили до реализације. То је сигурно један од кључева - контрола у игри и баланс који морамо да пронађемо", закључио је Обрадовић.

Првотимац Дејан Давидовац рекао је да је репрезентативна пауза значила, не само у смислу освежења након тешке серије у новембру, већ је била и прилика да тренирају јер због календара нису ни били у могућности да то раде у претходном периоду.

"Тренирали смо кроз утакмице, зато нам је ова пауза доста значила. Макаби је добар тим и по мом мишљењу не заслужују место на коме се назале тренутно. Изгубили су неколико утакмица на једну лопту, укључујући и последње две са Валенсијом и Арманијем. Морамо да будемо максимално сконцентрисани и опрезни. Имамо и ми наше адуте, морамо да их успоримо, на бековским позицијама су најјачи. Одбрана је кључ и ту, као и кроз нека решења у нападу где би могли да имамо неку предност у односу на Макаби, морамо да тражимо пут ка победи“, рекао је Давидовац.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести