Силвер: Старт нове НБА сезоне у јануару, одмор неопходан

ЊУЈОРК: Комесар НБА лиге Адам Силвер је рекао је да нова сезона у најјачој кошаркашкој лиги света неће почети пре следеће године, као и да се нада да ће навијачи моћи да се врате на трибине.
nba
Фото: Tanjug

"Са одговарајућим протоколима можемо вратити навијаче у дворане. То нам је заиста циљ, али то зависи од неколико додатних фактора. Брзи тестови би могли бити кључни", рекао је Силвер на конференцији за медије пред почетак НБА финала између Мајамија и ЛА Лејкерса.

Због пандемије корона вируса, завршница НБА лиге одиграва се у балону у Орланду, а Силвер истиче да то може да буде случај и у наредној сезони.

"Надам се да се нећемо враћати у балон, али то је нешто о чему и даље морамо размишљати", рекао је Силвер и додао да концепт "мехура" добро функционише, иако је он у старту сумњао у то.

Када је у питању старт нове сезоне у НБА, комесар је потврдио да се то неће десити пре јануара 2021. године.

"Прво сам казао да најраније можемо почети око Божића (25. децембра прим.аут), јер се тада лига традиционално окупља. Врло вероватно је да ће старт бити у јануару. Ако кренемо у јануару, то значи да ће припремни кампови почети отприлике три недеље раније. У разматрање треба узети и играче, који имају најдужу сезону у историј НБА лиге. Тренирали су током паузе, финале ће се завршити средином октобра. Потребан им је и физички и психички одмор", закључио је ј Силвер.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести