Симоновић: Долазак у Мегу најбољи потез у каријери

БЕОГРАД: Кошаркаш Марко Симоновић изјавио је да му је долазак у Мегу најбољи потез у каријери и да је много напредовао откако је почео да ради са тренером Дејаном Милојевићем.
Мега Bemax/Ивица Веселинов/Марко Симоновић
Фото: Мега Bemax/Ивица Веселинов/Марко Симоновић

Симоновић је један је од играча који је обележио овогодишње такмичење у АБА лиги, дошао до статуса трећег најкориснијег играча регионалне кошаркашке лиге (16,2 поена и 7,6 скокова по мечу).

"Не волим да говорим о себи, већ да се доказујем на терену. Да будем искрен, и до мене су допрли коментари да сам много напредовао откад сам почео да радим са Дејаном Милојевићем, о коме имам само речи хвале. Од момента када сам дошао у Мегу указано ми је поверење. Добио сам велику минутажу, простор да се развијам, а са тиме је скочило и моје самопоуздање. Са ове тачке гледишта, најбољи потез који сам у каријери направио је био долазак у Мегу", рекао је Симоновић за клупски сајт.

Млади центар, који је из Цедевита Олимпије стигао на двогодишњу позајмицу у Мегу, објаснио шта је то то поправио од доласка у тим Дејана Милојевића.

"У значајној мери сам унапредио свој нападачки потенцијал и верујте ми, све то је последица рада са Дејаном Милојевићем. Захвалан сам му на свему чему ме је научио. Играчка је легенда, посвећен је свом послу веома, па зато и прави изванредне резултате".

Момак рођен у Колашину истакао је да је кошарку заволео уз старију браћу, а да му је узор био Владо Шћепановић.

"Имао сам прилику да га упознам у детињству и заиста сам га обожавао као кошаркаша. Добио сам много савета од њега, а два сам добро запамтио. Први је да треба да ме занима само спорт, а други је да ми циљеви буду највећи могући. Тиме се и данас руководим", каже Симоновић.

Мега се ове године жестоко борила за опстанак, а статус АБА лиге још није познат услед проблема са коронавирусом, а остало је да се одигра последње коло лигашког дела.

"Припремни период био је фантастичан и уливао је наду да ћемо се борити за горњи део табеле. На Бахамима смо са Универзитетом Тексас Тек, финалистом НЦАА шампионата одиграли две сјајне утакмице, једну изгубили тесно, а другу победили. Добили смо Дарушафаку, Каршијаку, АЕК, озбиљне екипе. Али наш најстарији играч је Един Атић рођен 1997. године. Били смо убедљиво најмлађа екипа и тај недостатак искуства нас је коштао многих утакмица. Доста мечева смо изгубили на једну лопту. Ипак, долазак Перија нас је стабилизовао, почели смо много боље да играмо и успели смо да се спасимо последњег места. Али, како смо играли у другом делу сезоне мислим да смо заслужили више".

О својој каријери у будућности Симоновић тренутно не размишља, али и не крије оно о чему машта.

"Једино што могу да кажем да сам после неколико дана паузе у уторак почео да тренирам по иснтрукцијама нашег кондиционог тренера Марка Секулића. Како ће се завршити ова сезона и да ли ће се кошарка играти тешко је рећи, али ћу се потрудити да будем спреман за сваки сценарио. Уговор о позајмици са Мегом имам на још једну годину па ћемо видети. А, оно што је мој сан је да једног дана заиграм у НБА лиги. Чуо сам да постоје приче око мог драфта, али видећемо. То је оно што бих највише волео, то би било остварење сна и испуњење циља који сам себи поставио кад сам почео да тренирам".

Симоновић је тренутно у родном Колашину, где чека даљи развој ситуације.

"Имали смо састанак у клубу где нам је речено да до даљњег неће бити тренинга. У последњи час сам кренуо за Црну Гору и после четири и по сата чекања на граници сам успео да уђем у земљу. Пуштали су само црногорске држављане, остале су враћали назад. Контроле су биле детаљне, а ја сам морао да се јавим докторима. Иако немам било каквих симптома, у обавези сам да будем у карантину 14 дана и тога се придржавам", истакао је Симоновић и открио и да је у контакту са бројим пријатељима из Италије, где је ситуација драматична.

"За четири године колико сам провео у Италији научио сам језик, стекао много пријатеља и Италија ми је остала у срцу. Чињеница је да је ситуација у Италији алармантна, а оно што им не иде у прилог је податак да Италијани сада и паниче више него што је потребно. Јављају ми да је војска на улицама, а ако изађу напоље могу да добију робију. Искрено се надам да ће се све ускоро завршити и да ће се избећи још теже последице."

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести