Шакота: Барселона је велики изазов

БАРСЕЛОНА: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота рекао је да ће његов тим имати велики изазов у мечу 21. кола Евролиге против Барселоне.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

Црвено-бели на сутрашњем мечу неће моћи да рацунају на Дејана Давидовца, Марка Јагодића Куриџу, Филипа Човића и Стратоса Перпероглуа, а у Каталонији неће играти ни капитен Бранко Лазић, кога је "сломио" вирус.

"Видите да програм иде и ту нема стајања. Ми смо одиграли утакмицу против Цибоне одговорно, колико је било потребно да се победи и да се задржи концентрација. Барселона је велики изазов, екипа из горњег дела Евролиге. Ми нажалост, не можемо да рачунамо на петорицу играча, тако да нас то мало обесхрабрује, али надам се да ћемо растерећено одиграти једну једну добру утакмицу", рекао је Шакота за клупски сајт.

Тренер екипе са Малог Калемгдана објаснио је и шта ће бити кључно у овом сусрету.

"Увек сам говорио да имам један изузетан респект за све шпанске екипе, а Барселона и Реал су две најквалитетније које су покривене на свим позицијама са изузетно високим играчима и на спољним позицијама. Од плеја Ханге, који је преко два метра, до тројки који су до висине центра, где они могу јако често да преузимају и да покривају скокове са тим спољним позицијама. То је један квалитет којем ми у овом тренутку не можемо да парирамо. Са великим ентузијазмом и растерешћеношћу можемо да одиграмо квалитетну утакмицу, што је врло битно. Никад се не зна. Тако треба размишљати. Да у свакој утакмици гледамо шансу која нам се укаже”, закључио је Шакота.

Кошаракаш црвено-белих Никола Јовановић рекао је да екипа покушати да направи изненађење.

“Барселона је један од фаворита у Евролиги. Играју феноменално, али опет не треба ићи тамо са белом заставом. Мислим да можемо да направимо изненађење, да их успоримо у транзицији, да сведемо игру и играмо у неком нашем споријем ритму и да тражимо ту неку шансу. Сигуран сам да нека жеља и додатна мотивација када се игра против клуба као што је Барселона неће нама недостајати, без обзира на доста проблема и да ћемо направити добар резултат”, рекао је Јовановић.

Меч између кошаркаша Барселоне и Црвене звезде игра се сутра од 21 сат у дворани Блау Грана.

EUR/RSD 117.5850
Најновије вести