СКУПШТИНА КЛС Усвојен систем и календар такмичења; За титулу у Суперлиги 7 клубова

БЕОГРАД: На предлог Председништва Кошаркашке лиге Србије (КЛС), Скупштина КЛС усвојила је данас систем и календар такмичења у Суперлиги за ову сезону.
kls-logo
Фото: Dnevnik.rs

У борби за титулу шампиона државе такмичиће се седам клубова, пет учесника АБА лиге: Црвена звезда, Партизан, Мега, Борац и ФМП и две првопласиране екипе из КЛС – Војводина и Спартак.

Суперлига ће бити подељена у два дела. Директан пласман у полуфинале плеј-офа обезбедиле су три српске екипе са најбољим пласманом у АБА лиги: Црвена звезда, Партизан и Мега, док ће у разигравању за четврто место у плеј-офу учествовати преостале екипе. Борац ће играти са другопласираним тимом из КЛС, док ће ФМП одмерити снаге са шампионом КЛС. Чачани и екипа из Железника имаће предност домаћег терена, а коначан пласман тимова у КЛС биће познат после последњег кола које је на програм предстојећег викенда.

Полуфинале и финале разигравања, као и полуфинале и финале плеј-офа играће се на две добијене утакмице.

Црвена звезда чека ривала у полуфиналу кроз разигравање, док други полуфинални пар чине Партизан и Мега.

По Пропозицијама такмичења предност домаћег терена одређује се на основу пласмана у АБА лиги.

Што се тиче термина полуфиналног разигравања, утакмице ће се играти у периоду од 19. априла до 6. маја, а финале разигравања од 10. до 24. маја.

Термини полуфиналних серија плеј-офа заказани су од 2. до 7. јуна, а финале плеј-офа биће на програму од 10. до 17. јуна.

У случају да се плеј-оф АБА лиге заврши раније, сразмерно томе би дошло и до померања термина плеј-офа Суперлиге Србије, а све у циљу да се репрезентацији и селектору Пешићу омогући што више времена за припреме за предстојеће Олимпијске игре у Паризу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести