Слаб шут одвео кошаркаше Војводине у први пораз

Када један тим постигне 19 поена за полувреме, уз шут за три поена 3/24, а има проценат шута из игре од свега 20 одсто, јасно је да не може да се нада победи.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

То се десило Војводини у првом делу меча у Крагујевцу, у оквиру 9. кола Кошаркашке лиге Србије. Једноставно, црвено–бели нису личили на себе, јако слабо су шутирали у највећем делу утакмице и доживели су први пораз у КЛС ове сезоне.

Почело је непрецизним нападима с обе стране, па у прва два минута ниједан тим није успео да поентира. Домаћи су повели са 7:0, а Војводини је требало скоро три и по минута до првих поена, које је постигао Бјелица. У нападу Крагујевчана је доминирао Рашко Катић па је предност Радничког расла, а шут Новосађане никако није ишао. Узалудан је био тајм–аут Мирослава Николића...

У другој деоници Војводина је солидно кренула и чинило се да слаба прва четвртина не може да се понови. Ипак, поново је уследила црна серија промашаја и неискоришћених напада, па су домаћи у једном тренутку имали 22 поена вишка (38:16). До одласка на одмор Коча Јововић је убацио тројку, тек да мало осветли суморне проценте шута  црвено–белих.

Као у претходној, слично је почела и трећа деоница, Војводина је постигла четири поена. Авај, уследиле су две тројке Радничког и нова серија промашаја новосадског тима. Имали су домаћи и 23 поена предности (51:28), тројкама су кажњавали све пропусте у одбрани Војводине. Ипак, крај треће и почетак последње четвртине дали су наду да Новосађани могу до преокрета.

Напокон су се распуцали црвено–бели, заиграли у правом, препознатљивом ритму, те су стигли на минус седам. Али, онда је кренула рафална паљба домаћих за три поена, вратио је Раднички двоцифрену предност и победник је дефинитивно одлучен много пре последњег звука сирене.

Д. Кнежић

РадничкиВојводина 77:63 (20:7, 18:12, 16:26, 23:18)

КРАГУЈЕВАЦ: Спортска хала „Језеро“, без присуства гледалаца, судије: Белошевић, Прпа, Влаховић.

РАДНИЧКИ: Поповић 21 (13ск), Думић 17 (7ас), Недељковић 6, Милосављевић 14 (8ск, 5ас), Катић 17 (7ск, 7ас), Јоцић, Јовановић, Димовски, Стевановић 2, Глишовић, Вељковић, Ђорђевић.

ВОЈВОДИНА: Николић 5 (6ск, 3ас), Беслаћ 2, Марић 4, Бјелица 15 (5ск), Савић 8 (6ск, 4ас), Бањац, Гаћеша 13 (8ск), Јововић 5 (5ас), Мандић, Кумовић, Ракићевић 7 (5ас), Зарић 4.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести