Слаба одбрана Звезду одвела у пораз

Нису истрајали кошаркаши Црвене звезде да на крилима велике победе над Фенербахчеом у Евролиги славе и у дербију АБА регионалне лиге против Будућности.
Filip Covic
Фото: Филип Човић, фото: АБА

Напротив, као да је умор стигао црвено–беле који су у дворани “Александар Николић” приказали заиста слабу партију и пред празним трибинама изгубили од Подгоричана  89:81.

– Погодили су доста тешких шутева, имали су на крају 57 посто за три поена. То је један од разлога пораза. У оваквим утакмицама морате имати већу енергију и бољу одбрану. Тешко је играти пред празним трибинама, иако су људи који су дошли дали све од себе да нас подрже – рекао је плејмејкер Филип Човић.

Црвено-бели нису успели да поново одбрану која им је донела победу над Фенером у Евролиги.


Нервозни Томић

Видно је нервозан после пораза био тренер Црвене звезде Милан Томић, а све је кулминирало на конференцији за медије, када је оштро одговорио новинару незадовољан постављеним питањем како би прокоментарисао то што је тренер Будућности истакао скаутинг као једну од кључних ствари.

– Колико сам се посветио скаутингу? Шта мислите да се нисам посветио скаутингу? Играчи нису криви. Колико пратиш кошарку? Колико си у овом послу? Постављате ми питање да ли сам се посветио скаутингу – брецнуо се Томић.


– У одбрани мора да буде много боље. Када год смо прилазили, они су погађали једну или две тројке у последњим секундама напада и на     томе им морамо честитати – додао је Човић.

Бранко Лазић је, такође, истакао да обрана није била на препознатљивом нивоу и да у томе лежи један од разлога пораза.

– Једноставно, нисмо ушли у утакмицу како треба. Играли смо тотално деконцентрисано, имали смо 16 изгубљених лопти, нисмо од почетка правили притисак онако како смо радили у претходне две утакмице. Сходно томе, они су одиграли растерећено и плус погађали тешке шутеве. Стварно су добро шутирали. На домаћем терену примљених 89 поена све говори. Идемо даље. Сезона је таква да немамо времена да претерано обраћамо пажњу на завршене утаклмице, већ се окрећемо следећеим изазовима – поручио је Лазић.

Црвено–бели у четвртак гостују Макабију из Тел Авива у трећем колу Евролиге, док их у недељу чека меч против Крке у Словенији.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести