Слукас: Обрадовић нам пренео - нема изговора, идемо по трофеј

ВИТОРИЈА: Кошаркаш Фенербахчеа Костас Слукас каже да је тренер Жељко Обрадовић пренео саиграчима и њему да повреде не могу да буду изговор и да је циљ освајање трофеја Евролиге на Фајнал-фору у Виторији.
Fenerbahče-Žalgiris, F4 Evroliga Foto: FoNet
Фото: FoNet

Фенербахче у Баскији неће моћи да рачуна на Луиђија Датомеа и Жофрија Ловерња, док одређене проблеме са повредама имају Јан Весели и Никола Калинић.

"Не желимо изговоре, тај менталитет нам је пренео тренер. Повреде су саставни део кошарке, морамо да наставимо даље и срећни смо што смо на Ф4. Очекивања су велика, имамо добар тим, опасан и талентован", рекао је Слукас за Еурохупс.

Грчки плеј истиче да је најважније да тим из Истанбула следи иструкције тренера Обрадовића.

"Жељко увек нађе пут до победе. То је јако важно, а потребна нам је још и срећа. Волим да сарађујем са њим, иако је некад веома агресиван. Ипак, увек је искрен и праведан. Задовољан сам што ми је тренер такав стручњак".

Слукас сматра да није изенађење што је Ефес, ривал Фенербахчеа у полуфиналу Ф4, стигао до саме завршнице и издвојио Василија Мицића.

"Ефес је играо сјајно целе сезоне. Имају доста талентованих играча, биће тешко. У тим сезоне сврстио бих Мицића, заједно са Хигинсом, Клајбурном, Поаријеом и Веселим", закључио је троструки шампион Европе, два пута са Олимпијакосом и једно са Фенербахчеом.

Полуфинала Евролиге Фенербахче - Ефес и ЦСКА - Реал играју се у петак.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести