Соња Васић: Кошарка је тимски спорт

Кошаркашица у олимпијском тиму Србије Соња Васић после низа перипетија ипак ће моћи да се такмичи на Играма у Токију. Она је заједно са супругом, веслачем Милошем Васићем, била неизвесна за Игре због позитивног теста на коронавирус, али каже да је сада све у реду.
vasic
Фото: ОКС

- Добро сам, добро смо, дефинитивно је ово био изазован период за породицу, психички и емотивно напоран, до последњег тренутка нисмо знали да ли ћемо бити овде. Тешко је, када толико дуго чекаш нешто, а онда се суочиш са нечим где немаш никакву контролу. Ни Милош, ни ја, нисмо у најбољем стању, тако да нисмо сигурни да ли ћемо најбоље представљати Србију колико бисмо желели и могли -  емотивно је испричала Соња на званичној конференцији за медије у Токију.

Она каже да има велику помоћ свих у тиму Србије.

- Имам срећу што играм тимски спорт, јер имам екипу која не зависи од мене. Њих 11 ће ми све олакшати и то ће ме учинити још поноснијом што сам део овог састава - , изјавила је Васић.

Она је додала да се у екипи много тога променило од Рија 2016. када је освојена бронза.

- Психички смо зрелије, али дефинитивно нам је компликован распоред. Уз Новака ми смо једини представник Србије који је имао тешко и важно такмичење пре овога, имале смо мало времена да се припремимо за Токио. Биће тешко, не постоји земља где се не игра женска кошарка. У кошарци је посебно тешко јер се практично игра за две медаље, једна је ту за Америку. Преамбициозно је причати о одбрани медаље, али не бежимо од притиска, не бежимо од очекивања и надамо се да ћемо их испунити -  поручила је Соња Васић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести