СП у кошарци: Србија победила Италију (92:77)

Репрезентација Србије је тријумфом над Италијом обезбедила прво место у групи Д и добила првог заиста јаког противника на овом такмичењу са великом разликом. Прва четвртина заврђена је са 28:23 за "орлове", друга скором 22:19, трећа са 20:15 и четврта са 22:20
kosarka srbija, KSS/Marko Metlas
Фото: КСС/Марко Метлас

Прва четвртина: Србија је добила овај део утакмице са 28:23  Разноврснија игра у нападу и добра у одбрани донели су вођство. "Орлови" су одлично шутирали тројке, Богдановић је сам погодио три, комбиновали су шут споља и игру у рекету, у којој Италијани не могу да бране Јокића. И, то је рецепт који је донео предност.   

Селектор Ђорђевић меч је почео с Милутиновим на центру, а у игру је ушао и Мицић на плеју, као и Гудурић у једном делу уместо Богдановића.

Друга четвртина: И ова деоница припала је "орловима" скором 22:19. Разлика је могла бити и већа да није било истина ретких падова у одбрани, када смо слабије бранили италијанске блокове, којима су они једино могли да направе себи прави простор у нападу.

Доминантна фигура међу "орловима" био је поновио Јокић, за кога Италијани немају решење. Наши су имали неколико ванредних комбинација, спектакуларних контри, које су чак завршавале и тројкама. Јокић и Богдановић су били наше прве виолине у првом полувремену меча. 

Трећа четвртина: Србија је овај  део меча завршила скором 70:57. Четвртину смо добили са 20:15. Завршница деонице потпуно је припала Србији, када смо мајсторски искористили чињеницу да су Италијани ушли у бонус. У овом делу меча у игри наше репрезентације дошло је до благог пада у одбрани. Италијани су нам се опасно приближили двема везаним тројкама Галинарија. Потом је бригу о њиховој шутерској лиинији преузео тандем  Симоновић-Бјелица и тада је опасност са те стране некако ствљена под контролу. 

Четврта четвртина: Србија је убедљиво добила меч и четврзтину са 22:20 и то повремено егзибиционом игром, у којој је могло да се види све оно што чини кошарку лепом - маштовите акције, погођене тројке са чак девет метара (Бјелица), одлична одбрана.

Бриљирао је Богдановић- шутевима је разнео италијанску одбрану. Одличну ролу имао је Радуљица разгртањем противничке одбране и егзекуцијом са пенала и наравно Јокић, чије су асистенције квалитет који мало која репрезентација има, јер наш центар "пакује" лопте као најбољи плеј.

 Спектакуларна је била контра коју је Лучић завршио закуцавањем, јер је претходила сјајна подбрана и ванедан пас.

Италијани су покушавали тројкама да нам се приближе, али било је јасно да ће их "испуцавање" одвести у висок пораз.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести