Мачван објавио крај каријере: Срце хоће, али колена не могу

БЕОГРАД: Српски кошаркаш Милан Мачван објавио је данас да завршава играчку каријеру у 31. годину због проблема са повредама.
Milan Macvan
Фото: FoNet

"Драги моји, дошли смо до краја играчких дана, нажалост моја колена не могу даље, кошарка ми је дала све, али дао сам и ја њој. Срце и хоће, али здрав разум каже да је крај.

Желео бих да се захвалим свима који су имали утицај на моју играчку каријеру,свим тренерима, саиграчима и навијачима.Највеца могуца привилегија за једног спортисту је да буде део дрзавног тима и великих клубова који се боре за медаље и трофеје", написао је Мачван на Инстаграму.

Он се захвалио свим клубовима у којима је играо и најавио да ће остати у кошарци.

"Остварио сам своје дечачке снове, све оно што ми је било битно, освајао трофеје и медаље, био капитен репрезентације. Остаћу у кошарци сигурно јер је она мој живот, али у некој другој улози. До следећег виђења", поручио је Мачван и индиректно потврдио вест коју је објавио "Спортандо" да ће преузети улогу спортског директора Виртуса из Болоње.

Мачван је имао тешку повреду пре више од две године у дресу Бајерна, а последњих годину играо је у Јапану.

Претходно је наступао за ФМП, Хемофарм, Макаби, Партизан, Галатасарај и Олимпију из Милана.

Са репрезентацијом Србије има олимпијско сребро из Рија, два сребра са Европских шампионата (2009, 2017), као и злато са Универзијаде у Београду (2009).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести